Acasă Stiri Samsung a brevetat un inel care poate încărca wireless cu energie

Samsung a brevetat un inel care poate încărca wireless cu energie

Se știe că oamenii se gândesc întotdeauna la lucruri noi mai ales când este vorba de Samsung. Compania este în topul mondial în privința brevetelor de tot felul, de la brevete tehnice sau design la AI. Multe dintre aceste invenții nu devin niciodată realitate – altele poate mulți ani mai târziu. Totuși, este plăcut să aruncăm o privire ocazional asupra ideilor, de multe ori incredibile, brevetate de Samsung. A brevetat lentilele de contact inteligente, care au rămas ca brevet sau telefoane pliabile care am crezut că au aceeași soartă. Aici ne-am înșelat! Acum primim un inel wireless.

Azi scriem despre una dintre cele mai notabile și surprinzătoare cereri de brevet depusă de Samsung în Coreea de Sud în 2020. Această cererea a fost publicată ieri pe site-ul KIPRIS și se referă la un încărcător wireless portabil și metodă de generare a energiei electrice folosind același lucru. Toate bune și frumoase, am mai auzit de așa ceva, dar noul dispozitiv este un inel😮. Cererea de brevet a fost depusă pe 15 ianuarie 2020 și publicată pe 2 decembrie.

Mai concret, acesta este un inel pe care îl purtați pe deget. Se încarcă cu energie prin fricțiune, căldură sau corp și poate furniza energie wireless unui alt dispozitiv. Acest inel poate „colecta” energia în diferite moduri și poate genera și stoca această electricitate. Apoi, puteți utiliza energia pentru a vă încărca telefonul, printr-un fel de „mini încărcător” wireless situat în partea de sus a inelului.

Brevet inel încărcător wireless Samsung

În cererea sa de brevet, Samsung se referă direct la un brevet american care a fost solicitat în 2014 de compania Sol Cuf Technologies pentru o brățară care generează energie cinetică atunci când o purtați. Acest brevet descrie o idee similară, conform Galaxy Club. Samsung a specificat că o astfel de implementare nu trebuie să se limiteze la un inel. Poate lua și forma unei mănuși, colier, brățară, cercel, ochelari sau ceva care poate fi purtat chiar în păr. Atâta timp cât dispozitivul se mișcă și poate produce energie cinetică, poate fi orice din cele prezentate.

Energia cinetică este energia pe care o conține un obiect datorită mișcării sale. Energia cinetică poate fi transferată între obiecte și transformată în alte tipuri de energie. Cuvântul cinetic își are rădăcinile în grecescul kinesis, care înseamnă „mișcare”.

Vrem nu vrem, ne gândim „bine, bine, dar acest lucru va funcționa?” Credem că întrebarea este ceva normal. Câtă energie puteți genera cu un inel aflat pe deget? Samsung descrie utilizarea energiei inelului în principal în caz de situație de urgență, în care nu mai aveți acces la electricitate.

Nu știm dacă vom purta pe deget această bijuterie

Deci, acesta nu este un inel pe care îl cumpărați pentru distracție, ci mai degrabă face parte dintr-un echipament de supraviețuire, prin care puteți adăuga câteva procente bateriei din când în când pentru a vă putea folosi telefonul o vreme. Pentru semnale de urgență, lumină, navigație sau un scurt apel.

Cu toate acestea, ne întrebăm dacă un astfel de inel purtat constant poate transfera wireless energie telefonului imediat ce îl țineți în aceeași mână. Sigur că ar trebui să ofere cel puțin o durată de viață suplimentară bateriei în timpul unei zile.

Ca întotdeauna, cu aceste tipuri de cereri de brevet se referă în principal la idei pe care Samsung dorește să le înregistreze – pentru orice eventualitate. Nu știm dacă vom vedea vreodată un astfel de inel. Dar am mai fost pesimiști și altă dată!

Stiri

Noi fotografii cu Samsung Galaxy S21 FE, dar prețul ne face fericiți

În ianuarie Samsung Galaxy S21 FE (Fan Edition) va ajunge în sfârșit pe piață după luni de zile de dus întors. Acum,...

Samsung va lansa televizoarele MicroLED mai mari în 2022

Samsung a lansat în ultimul timp mai multe modele de noi televizoare. Am primit televizoare Neo-QLED, televizoare Lifestyle, dar acum Samsung se...

Ai încredere în smartphone-ul tău? Un nou studiu sugerează că te spionează

La fel ca mulți oameni, probabil că purtați telefonul mobil în buzunar în orice moment. Poate chiar te-ai îndrăgostit de dispozitivul tău,...

Windows Wallpaper Engine este disponibil și pentru telefoanele Samsung

Există o mulțime de imagini de fundal animate distractive pentru Android și majoritatea telefoanelor Samsung chiar vin cu câteva preinstalate. Dar dacă...

Livrările de telefoane pliabile au crescut în Q3 2021 datorită Samsung

Piața smartphone-urilor pliabile pare să fi explodat în trimestrul trei din 2021. Este chiar perioada în care Samsung a lansat noile telefoane...

Snapdragon 8 Gen 1 lansat, performanțe mai bune și AI îmbunătățit

Qualcomm a anunțat un nou procesor emblematic pentru smartphone-uri: Snapdragon 8 Gen 1. Procesorul a fost lansat la Snapdragon Tech, summit-ul anual...

Samsung Galaxy A23 va fi lansat în 2022, primele specificații

În ultimul timp, puțin câte puțin, am aflat multe despre seria Samsung Galaxy A din 2022. Știm și am scris despre Galaxy...