Samsung îți înlocuiește documentele de identitate cu Galaxy S20

621
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Cu toții am pierdut timp prețios completând diferite formulare și parcurgând proceduri complicate pentru verificarea identității pentru a deschide, de exemplu un cont bancar. Imaginați-vă că va exista o modalitate prin care am putea stoca în siguranță toate documentele noastre de identitate pe smartphone și accesa serviciile care necesită autentificare cu doar o simplă apăsare pe smartphone. Nu este necesar să ducem documente fizice de identitate cu noi tot timpul. Este ceea ce Samsung va face cu dispozitivele sale Galaxy, soluția de identificare electronică eID.

Bazându-se pe moștenirea Galaxy în domeniul securității mobile, Galaxy S20 va oferi o soluție inovatoare de identificare electronică (eID). În acest fel utilizatorii își pot gestiona cu ușurință documentele personale și se pot identificarea și autentificarea fără probleme. Samsung Galaxy S20 este primul dispozitiv care îndeplinește cerințele stricte de securitate ale guvernul german și Uniunii Europene. Smartphone-ul Samsung combină software-ul de ultimă oră cu hardware de securitate de talie mondială pentru a oferi o nouă soluție de identificare mobilă, eID.

eID-uri digitale simplificate cu Galaxy S20

În cursul acestui an, cu Galaxy S20, utilizatorii vor putea stoca în siguranță cele mai importante documente de identitate direct pe dispozitivul lor mobil. Trebuie specificat că disponibilitatea acestui serviciu va fi limitată inițial în funcție de cerințele fiecărei țări. Soluția eID va oferi, de asemenea, autorităților o posibilitate eficientă pentru emiterea de coduri digitale.

Utilizatorii pot solicita crearea unui eID folosind doar smartphone-ul lor. Odată ce autoritățile relevante verifică solicitarea, ID-ul va fi automat stocat și izolat într-o locație sigură pe dispozitiv.

Datorită sistemului său de criptare end-to-end, procesul de înregistrare nu este doar simplu, ci foarte sigur. Doar organizația emitentă de ID și dispozitivul autorizat pot accesa datele personale ale utilizatorului.

O versiune a pașaportului considerat a fi cel mai vechi document de identitate înscris în lege a fost introdusă de regele Henric al V-lea al Angliei (1387 – 1422). Acesta a emis o lege în 1414 privind conduitele sigure.

The Digital Ultimate Safe

Pentru a le oferi utilizatorilor liniște sufletească atunci când creează și utilizează eID-uri, Samsung a construit o componentă de stocare care respectă standardele stricte, recunoscute la nivel internațional de securitate – elementul securizat integrat – Secure Element (eSE).

Hardware-ul de securitate din spatele eID, eSE acționează în siguranță pentru a transfera date confidențiale pe Galaxy S20. Cipul este conceput pentru a împiedica alte persoane să fure informații eID, chiar dacă au acces fizic la smartphone.

Samsung Galaxy S20 a obținut certificarea CC EAL 6+ (Common Criteria Evaluation Assurance Level 6+). Este unul dintre cele mai înalte standarde pentru securitatea hardware. Deoarece Secure Element răspunde cerințelor eIDAS și regulamentului UE privind identificarea electronică și serviciilor pentru tranzacțiile electronice, acest lucru va permite altor state membre ale UE să adopte în viitor soluții eID sigure și conforme cu eIDAS.

Soluția eID este o modalitate inteligentă de a face portofelele mai subțiri și cărțile de identitate mai sigure. Odată cu dezvoltarea eID și eSE, Samsung a stabilit un nou standard pentru gestionarea ID-urilor în era digitală. Poate fi începutul unei noi ere a identificării digitale.