Samsung a înregistrat deja marca Galaxy S24 în Marea Britanie

598
Samsung a inregistrat deja marca Galaxy S24 in Marea Britanie
Sursa foto: galaxyclub.nl

Următorul mare eveniment Galaxy Unpacked va avea loc în primul trimestru din anul viitor. Acolo vedetă va fi seria Galaxy S24, dar mai avem mult de mers până atunci. Din motive neclare, marca Samsung Galaxy S24 a fost deja înregistrată de compania Samsung. Acest lucru nu este foarte comun – cel puțin nu cu atât de mult timp înainte de lansare.

Nu este surprinzător că Samsung va lansa și un model de top din seria de telefoane Galaxy S în 2024. În ultimele săptămâni am aflat deja câteva prime detalii despre Galaxy S24 și Galaxy S24 Ultra. Asta nu modifică faptul că va mai dura cel puțin încă șase luni, poate mai mult, până când dispozitivele vor vedea lumina zilei. În acest fel multe zvonuri de acum se pot dovedi inexacte la data lansării.

Numele de marcă Galaxy S24 înregistrat la Intellectual Property Office UK

Cu atât mai ciudat este faptul că Samsung înregistrează deja numele comercial asociat „S24”. Acest document poate fi găsită pe site-ul Oficiului de Proprietate Intelectuală din Marea Britanie, potrivit GalaxyClub. Și deși scopul unor nume de mărci nu este întotdeauna clar din documentație, nu este cazul de data aceasta. Singura categorie de produse bifată de Samsung este „smartphones”.

Intellectual Property Office este organismul oficial guvernamental responsabil de drepturile de proprietate intelectuală în Marea Britanie. Este o agenție executivă a Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie din UK.

În plus, prea puțin se poate deduce din înregistrarea mărcii comerciale Galaxy S24. Este posibil să speculați în continuare despre o posibilă lansare timpurie a seriei Galaxy S24. Dar, nici acest lucru nu poate fi dedus cu adevărat din documentul în sine. Este neobișnuit în aceste zile ca un anumit nume de dispozitiv pentru un model din seria Galaxy S să fie rezervat înainte de lansare, cu atât mai mult într-o țară din Europa.

Samsung trebuie să aibă un motiv pentru asta. Dar care este acest motiv, nu vom afla prea curând. Deocamdată vedem înregistrarea doar în Anglia. Dar, se pare că există șanse mari să apară în curând și în Uniunea Europeană, SUA și/sau Coreea de Sud.

Au apărut până acum mai multe zvonuri despre seria Galaxy S24

Încetul cu încetul, aflăm tot mai multe date despre viitoarea serie emblematică din 2024. Deși detaliile sunt încă rare, primim câteva informații din când în când. De exemplu, am scris anterior despre noua cameră telefoto a lui Samsung Galaxy S24 Ultra. Acum avem și primele informații despre camerele frontale ale dispozitivelor din serie.

Toate modelele Galaxy S24 vor avea din nou o cameră frontală de 12 megapixeli. Când Samsung a echipat modelele din seria S23 cu această cameră a fost prima actualizare semnificativă de la seria Galaxy S10 din 2019. Deci erau puține șanse ca seria S24 să aducă o altă îmbunătățire în acest domeniu. Acum este clar că într-adevăr nu este cazul. Chiar dacă ne așteptam la o cameră frontală in-display, se pare că mai avem de așteptat pentru aceasta.

Samsung folosește de câțiva ani o astfel de cameră în Galaxy Z Fold 5 și predecesori, dar nu produce fotografii de calitate. Totuși, să nu uităm că Fold-urile mai au o cameră frontală la exterior care face fotografii de o calitate superioară.

Mai am aflat că seria Galaxy S24 are nume de cod intern Muse. Galaxy S24 Ultra este numit Muse 3, Galaxy S23 este Muse 1 și Galaxy S23+ Muse 2. Deși multe detalii tehnice sunt încă necunoscute, mai știm că S24 Ultra va avea o cameră telefoto cu zoom optic de 5x. Desigur, va trece ceva timp până când Samsung va lansa seria Galaxy S24. Ne așteptăm la o lansare în primul trimestru al acelui an.