O nouă cameră telefoto pe Samsung Galaxy S24 Ultra

273
camera telefoto pe Samsung Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung Galaxy S24 Ultra va primi cel puțin o nouă cameră cu teleobiectiv anul viitor. Informațiile care au ajuns la noi arată că dispozitivul va avea un obiectiv cu zoom optic de 5x. Da, știm, nu este încă 2024, dar informațiile despre seria Galaxy S24 interesează deja pe mulți fani Samsung. Deja se pun întrebări ce va avea de oferit viitoarea serie emblematică și în special Samsung Galaxy S24 Ultra.

Și totuși trebuie să avem răbdare în privința acestei serii. Cu toate acestea, în culise, compania sud-coreeană lucrează deja la această serie de smartphone-uri premium. Și așa primim ocazional și primele detalii – de exemplu acum despre Samsung Galaxy S24 Ultra. Relativ recent, o serie de brevete de mărci înregistrate au sugerat schimbări viitoare pentru camerele teleobiective ale gigantului coreean. De exemplu, Samsung pare să fi dezvoltat câțiva senzori specifici pentru camerele cu zoom.

Galaxy S24 Ultra cu o cameră cu zoom optic 5x

Nu știm momentan dacă este vorba despre marca Samsung XISO-CELL, brevetată de Samsung la sfârșitul anului trecut. Acum, noi informații publicate de GalaxyClub, par să confirme că Galaxy S24 Ultra va fi primul model Ultra, de la S21 Ultra încoace, cu modificări reale ale configurației camerei telefoto.

S24 Ultra va fi primul de la Note 20 Ultra cu o cameră teleobiectivă care oferă zoom optic de 5x. Noua cameră cu zoom va înlocui probabil camera cu zoom 3x găsită în Galaxy S23 Ultra, S22 Ultra și Galaxy S21 Ultra. Dispozitivul poate folosi și rezoluția înaltă a camerei principale pentru factori de zoom mai mici. Nu știm încă care este soarta camerei 10x, dar sunt șanse să rămână neschimbată. Nu putem confirma sau infirma nici zvonurile despre o cameră cu diafragmă variabilă în acest moment.

Diafragma variabilă la o cameră foto este o diafragmă care se schimbă în funcție de distanța focală. Camera ajustează automat deschiderea minima sau maximă în funcție de distanța focală și cantitatea de lumină care vine spre obiectiv.

În plus, detaliile concrete despre seria Galaxy S24 și Galaxy S24 Ultra în special, sunt rare în acest moment. Presupunem că Samsung va rămâne la camera principală de 200MP pentru următoarele câteva generații. Dispozitivul va avea din nou un stylus S Pen și cu puțin noroc, de următoarea serie de procesoare Snapdragon. Nu trebuie să uităm că Samsung deja are în vedere și procesorul Exynos 2500.

Samsung a lansat seria Galaxy S23 la începutul anului 2023 la un eveniment din 1 februarie. Dezvăluirea modelelor Galaxy S24 va avea loc la începutul anului 2024, cam în aceeași perioadă. În lunile următoare, vor apărea, fără îndoială, mult mai multe informații despre specificațiile, data lansării și prețul viitoarelor telefoane high-end.