Samsung și Intel își extind colaborarea în domeniul vRAN

114
Samsung si Intel isi extind colaborarea in domeniul vRAN
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că își extinde colaborarea cu Intel printr-un nou acord de inovare a produselor. În acest fel Samsung și Intel vor să continue să avanseze rețeaua de acces radio virtualizată (vRAN) pentru performanță și capacitate îmbunătățite. Noul acord de inovare a produselor va oferi soluții vRAN de ultimă oră, cu performanțe îmbunătățite, pentru a satisface cerințele în creștere de capacitate.

Ca parte a acestei colaborări extinse, Samsung va integra software-ul său vRAN 3.0 (virtualized Radio Access Network) cu procesoare scalabile Intel Xeon de a patra generație cu Intel vRAN Boost pentru a oferi soluții vRAN avansate. Oferind o capacitate sporită, vRAN îmbunătățită de la Samsung va putea susține mai multe stații cu același număr de servere. Acest lucru va aduce operatorilor de rețea beneficiile economiei de energie și eficiența costurilor.

Samsung și Intel colaborează de mai mulți ani

Samsung și Intel colaborează la inovația vRAN din 2017. Cele două companiile și-au demonstrat deja performanța soluțiilor lor integrate în rețelele comerciale ale operatorilor din SUA, UK și Japonia. În aceste rețele, software-ul vRAN de la Samsung integrat cu procesoarele scalabile Intel Xeon de a treia generație (procesorul Intel din generația anterioară) a oferit rețelelor operatorilor capabilități de optimizare a performanței și de economisire a energiei.

Cel mai mare producător mondial de energie electrică este China. Pe locul doi se situează Statele Unite, India, Rusia și Japonia. Mai sunt în top 10 mari producători de energie: Brazilia, Canada, Correa de Sud, Germania și Franța.

Alături de partenerii săi din ecosistem, Samsung continuă să ofere soluții de rețea virtualizate avansate, bazate pe cele mai recente capabilități vRAN 3.0. De exemplu, suportul 200MHz 3-Cell pentru stațiile 64T64R Massive MIMO, funcții de economisire a energiei și automatizare îmbunătățită. Acest lucru deschide calea pentru ca operatorii să implementeze o soluție RAN excepțională și versatilă. Pe lângă caracteristicile sale îmbunătățite, vRAN de la Samsung acceptă și tehnologia de acces radio multiplu (Multi-RAT) – prin 2G, 4G și 5G – pentru o mai mare flexibilitate în funcționarea rețelei.

„Intel a fost un partener de inovare apropiat în cadrul ecosistemului 5G vRAN al Samsung. Intel a ajutat la promovarea obiectivului nostru de a colabora cu lideri din industrie. În acest fel am putut dezvolta și comercializa cele mai bune soluții vRAN din clasă având cele mai înalte standarde”. A declarat Jeongho Park, vicepreședinte și Șef al grupului de strategie tehnologică, afaceri de rețele la Samsung, potrivit SamsungNewsroom.

Rezultatele acestei colaborări se vor vedea în acest an

Combinația dintre procesoarele Samsung vRAN 3.0 și a patra generație Intel Xeon Scalable cu Intel vRAN Boost le va oferi operatorilor o soluție care le va permite să-și îndeplinească cerințele exigente privind capacitatea, acoperirea, calitatea și costul total de proprietate, susținându-și rețelele într-un mod modern, complet. arhitectura virtualizata.

„Industria mobilă se află într-o călătorie de transformare către virtualizarea rețelei end-to-end”. A declarat Cristina Rodriguez, Vicepreședinte și Director General, Wireless Access Networking Division la Intel. „Intel și Samsung au o colaborare de lungă durată cu un angajament comun de a furniza soluții RAN virtualizate integrate.”

Companiile au finalizat recent cu succes testele de interoperabilitate. Samsung și Intel au realizat un prim apel la vRAN de la Samsung care rulează pe procesoarele scalabile Intel Xeon de a patra generație cu Intel vRAN Boost. Se preconizează că această ofertă vRAN îmbunătățită va fi disponibilă comercial în a doua jumătate a anului 2023.