Samsung depășește Intel și conduce piața semiconductoarelor în 2021

342
Samsung va incepe productia
Sursa Foto: via gizmochina.com

Cel mai recent studiu de piață al Counterpoint Research privind industria semiconductoarelor din 2021 a arătat că Samsung este pe primul loc. Compania sud-coreeană a avut câștiguri puternice și a eclipsat toți producători de cipuri inclusiv pe Intel.

Industria semiconductoarelor încă se resimte din cauza recesiunii care a coincis cu pandemia de coronavirus. La nivel mondial această industrie a înregistrat deficite masive de cipuri care au afectat mai multe segmente ale lanțului de producție tehnologică. Toate companiile producătoare de cip-uri au fost afectate, unele mai puțin și altele mai mult. Samsung a ieșit foarte bine din această situație și a ocupat locul unu mondial anul trecut.

Veniturile Samsung din cipuri au fost de 81,3 miliarde USD

Există, de asemenea, un război aparent între China și SUA în acest domeniu, ambele țări anunțând liste de entități care au afectat unii producători de cipuri. Au fost observate schimbări față de anul precedent în ceea ce privește perspectiva generală a veniturilor. Cu toate acestea, Samsung a rămas puternic pe piață ca o companie care se respectă. Gigantul tech a avut rezultate excelente atât în ​​segmentele IC logice, cât și în segmentele de memorie, dar și în ofertele sale de nișă. Alți producători mari din domeniu includ SK Hynix, Micron, Qualcomm și NVIDIA.

Detaliile de la Counterpoint Research arată că Samsung a depășit Intel în performanța pieței flash DRAM și NAND. Ambii producători de cipuri având, de asemenea, o performanță impresionantă în 2021. Primii 15 producători de cipuri au reprezentat venituri de 421,5 miliarde de dolari pentru 2021. Acest lucru indică o îmbunătățire cu 7,4% față de 2020, conform GizmoChina. Veniturile de cipuri ale Samsung în 2021 au fost de 81,3 miliarde de dolari, în creștere cu 30,5% față de veniturile din 2020.

Intel a fost fondată la 18 iulie 1968 ca Integrated Electronics Corporation. Are sediul în Santa Clara, California, SUA. În 2020 Intel a avut un venit net de 20,9 miliarde USD. Dell a reprezentat aproximativ 17% din veniturile totale Intel.

Counterpoint Reserarch prognozează că actuala criză a cipurilor s-ar putea extinde dincolo de semestrul doi din 2022. Totuși compania de cercetare de piață spune că există indicii că situația se îmbunătățește rapid. În plus, au existat unele îmbunătățiri ale infrastructurii care vor deveni vizibile din 2023. Samsung speră să continue cu rezultate foarte bune și să-și mențină poziția de vârf în 2022 și anii următori.