Samsung are interdicție de a vinde 61 de modele de telefoane în Rusia!

373
Sursa Foto: phonearena.com
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung va fi nevoit să stopeze importul și vânzarea a 61 de smartphone-uri care încalcă brevete deținute de SQWIN SA. Știrea a fost publicată RIA Novosti o agenție de presă din Rusia cu sediul în Moscova. Între aceste telefoane sunt și pliabilele recent lansate: Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

SQWIN SA este o companie din Elveția care susține că Samsung Pay se bazează pe sistemul său de plată electronică. Conform PhoneArena, SQWIN SA a înregistrat un brevet pentru tehnologie în Rusia în urmă cu aproape opt ani. Samsung și-a introdus sistemul de plăți în 2015 și l-a extins în Rusia spre sfârșitul anului 2016.

Curtea de Arbitraj din Moscova a emis o hotărâre care interzice filialei ruse a Samsung Electronics să vândă o mare parte din modelele de smartphone-uri Samsung în Rusia. Hotărârea nu a intrat încă în vigoare, dar instanța rusă a spus că Samsung are dreptul să facă recurs în termen de o lună. Se pare că există șanse ca Samsung să poată evita acest rezultat dezastruos, deși doar timpul ne va spune.

Cel mai mult au de suferit modelele emblematice Samsung

Conform statisticilor Samsung Pay este al treilea cel mai popular sistem de plată contactless din Rusia. Sistemul mobil de plată Samsung Pay are o cotă de piață de 17% în Rusia. Pe primele locuri se situează Google Play cu 32% și Apple Pay (30%). Deocamdată, doar Samsung Pay a fost vizat, dar hotărârea ar putea include și acești producători.

Cele 61 de modele de smartphone au fost enumerate într-o anexă din hotărârea Curții de Arbitraj din Moscova. Numărul 61 va acoperi practic orice telefon Galaxy care acceptă sistemul mobil de plată Samsung Pay. Samsung a făcut recurs la hotărârea instanței din Moscova. Potrivit Counterpoint Research, Samsung a fost al doilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din Rusia în Q1 2021. Samsung a fost în ultimii zece ani consecutivi cel mai popular brand din Rusia.

În iunie 2021 Moscova avea 79 de miliardari care dețineau aproximativ 420,6 miliarde USD. Pe primul loc este Beijing cu 100 de miliardari (484,3 miliarde USD); New York cu 99 miliardari (560,5 miliarde); și Hong Kong cu 80 miliardari (448,4 miliarde).

Lista include 61 de modele, inclusiv unele dintre cele mai bune telefoane Samsung din 2021. Sunt acolo toate telefoanele emblematice, dar și cele mai recente produse pliabile Galaxy Z Flip 3 și Fold 3. Printre acestea se află și câteva modele mid-range, cum ar fi Galaxy A52 5G sau Samsung Galaxy J5 din 2017. Potrivit hotărârii instanței furnizarea și vânzarea de Samsung Galaxy Z Flip; Samsung Galaxy Fold; Samsung Galaxy Z Fold 2; seria Galaxy S21; seria Galaxy S20; Samsung Galaxy S20 FE; seria Galaxy S10; Samsung Galaxy S10 Lite; seria Galaxy S9, dar și altele sunt interzise.