Samsung Internet este o alternativă foarte bună la Google Chrome

801
Samsung Internet este o alternativa foarte buna la Google Chrome
Sursa Foto: via androidpolice.com

Google Chrome este implicit, atât la propriu, cât și la figurat, browserul web preferat de pe majoritatea dispozitivelor Android. Dar există și alte browsere, iar unul dintre acestea este Samsung Internet. Ați putea spune nu mulțumesc, dar nu este chiar așa. În timp ce Samsung nu este foarte cunoscut pentru aplicațiile sale software de succes, acest browser este un punct luminos în portofoliul companiei.

Samsung Internet are câteva caracteristici unice și convingătoare care ar putea să te determine să treci la el. Condiția este să nu fii complet căsătorit cu Chrome pentru lucruri precum gestionarea parolelor. Și chiar dacă sunteți, Samsung Internet face posibilă trecerea, deși nu fără durere. Dar credem că este un browser care merită să fie analizat și îl vom compara cu Chrome puțin mai atent.

Samsung Internet cu multe lucruri mai bune decât Google Chrome

Samsung Internet are comenzile de pagină în partea de jos a ecranului. Acest lucru are mult mai mult sens decât locul în care Chrome le plasează în partea de sus. Este mult mai ușor de utilizat cu o singură mână, în special pe telefoanele cu ecran mare de astăzi. De asemenea, puteți personaliza bara și opțiunile din spatele meniului hamburger pentru o experiență personalizată, ceea ce Chrome nu vă permite să faceți.

UI-ul Samsung Internet este excelent, iar modul său întunecat este mai bun decât al Google Chrome. Dar, uneori ne întrebăm ce rost are modul întunecat dacă o mulțime de pagini web sunt redate în alb strălucitor? Mai trebuie să spunem că extensiile opționale integrate de blocare a anunțurilor de la Samsung Internet sunt foarte bune și facilitează configurarea. Din punct de vedere tehnic, este posibil să blocați anunțurile cu Chrome, dar Google nu face acest lucru atât de ușor.

Google Chrome este un browser de tip open source dezvoltat de compania Google. Este cel mai utilizat browser la momentul actual, în iunie 2021 avea o cotă de piață de 65%. Prima versiune a apărut pe 2 septembrie 2008 în 43 de limbi.

Modul secret Samsung are mai multe opțiuni decât modul incognito al Chrome, conform AndroidPolice. Are funcții de anti-urmărire și de blocare biometrică pentru a împiedica site-urile web să vă urmărească pe web și persoanele care vă folosesc telefonul să nu vă ascundă în navigarea privată.

Browser-ul Chrome este mai bun ca Samsung la marcajele multi-plataformă

Cu siguranță, Google Chrome facilitează mult mai bine sincronizarea informațiilor de conectare și parole. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la contul dvs. Google. Dar dacă utilizați un manager de parole, Samsung Internet acceptă, de asemenea, completarea automată (nu doar Google) și, deși trebuie să îl configurați manual, funcționează fermecător. Dacă zburați între sistemele de operare, atunci ar putea fi o soluție mai bună pentru dvs. decât utilizarea Chrome pentru toate, și este cu siguranță mai sigur.

Un lucru pentru care nu există este un echivalent desktop la Samsung Internet, sunteți forțat să configurați de la zero sau să utilizați extensia Internet Samsung – Google Chrome, este pentru a importa marcajele. Marcajele noi adăugate pe desktop nu se sincronizează automat, obligându-vă să reimportați manual. Deci, trebuie să vă bazați pe Chrome în anumite moduri dacă doriți o sincronizare completă între dispozitive. Chrome are o sincronizare mai simplă a marcajelor, dar dacă utilizați Samsung Internet pe telefon și tabletă, puteți sincroniza marcaje, parole și orice altceva dacă vă conectați cu Samsung Cloud.

Chrome are, de asemenea, un „mod simplificat” în aplicație, care vă salvează datele de navigare acolo unde este posibil, un lucru bun dacă aveți un plan de date redus. Samsung Internet nu are acest lucru, ceea ce înseamnă că va trebui să accesați setările de date ale telefonului dvs. pentru a găsi orice fel de funcție de economisire a datelor.

Browserul Samsung oferă ceia ce promite

Dacă vă adânciți în „caracteristicile utile” ale Samsung Internet, veți găsi ceea ce este promis. Aplicația are redare automată a videoclipurilor dezactivată în mod implicit; o opțiune pentru controale video avansate; o opțiune pentru a muta bara de derulare spre stânga sau a o ascunde complet; o opțiune pentru scaner de cod QR; și o comutare pentru deschiderea link-ului în alte aplicații. Adăugați la aceasta scalarea ușoară a textului și opțiunea de a avea file sub bara de adrese și vă confruntați cu un browser curat care oferă mult mai multe personalizări decât Chrome.

Ironic, deci, că motorul de căutare implicit din aplicație este Google, dar puteți schimba acest lucru în DuckDuckGo, Bing, Baidu sau Yahoo! Există și o opțiune de a adăuga și mai multe motoare de căutare.

Samsung Internet pare mai rapid decât Google Chrome. Acest lucru este, desigur, subiectiv. Nu spunem că Google Chrome este lent, dar pe Galaxy S21 Ultra, Samsung Internet se simte mai receptiv și deschide link-uri de pe Twitter și alte aplicații mai rapid atunci când este setat ca browser implicit.

Poate că Samsung Internet sună ca o experiență de navigare complicată dacă nu cumva folosiți dispozitive Android sau dispozitive Samsung. Google Chrome este o mașină bine unsă și pusă la punct, dar este surprinzător de simplă pe mobil. Dacă doriți mai multă personalizare a browserului, atunci Samsung Internet are un avantaj clar. După configurare, acesta devine un browser Android fluid, frumos și performant la care nu veți renunța.

Nu trebuie să uităm că Google Chrome și Samsung Internet primesc ambele actualizări și funcții noi permanent. Recent a fost lansată versiunea beta pentru Samsung Internet 15.0.