Samsung Internet beta v17 aduce îmbunătățiri de confidențialitate bazate pe AI

258
Samsung Internet Beta v17 primește imbunatatiri de confidentialitate bazate pe AI
Sursa Foto: via androidpolice.com

Aplicația de browser personalizată de la Samsung este o alternativă la Google Chrome. Foarte multă lume o folosește pur și simplu pentru că este preîncărcată pe telefoanele lor Samsung Galaxy. La câteva luni după versiunea beta 16.0 – septembrie 2021 – o actualizare majoră este disponibilă acum pentru browser-ul Samsung în program beta. Este vorba despre Samsung Internet beta v17.

Oricine poate descărca Samsung Internet și acum este disponibilă cea mai recentă versiune Samsung Internet beta v17 (v = version). Noul browser v17 include confidențialitate și îmbunătățiri funcționale, cum ar fi câteva modificări pentru Smart Anti Tracking de la Samsung, alimentat de AI. După programul beta noua versiune Samsung Internet 17 va fi distribuită într-o versiune stabilă.

Smart Anti Tracking de la Samsung este de fapt o colecție de măsuri de confidențialitate care a apărut anul trecut. Utilizează învățarea automată de pe dispozitiv pentru a amesteca module cookie de urmărire, pentru a bloca anunțurile rău intenționate și așa mai departe. În Samsung Internet beta v17, această funcție va distruge acum toate modulele cookie de pe dispozitivul dvs. săptămânal. Totuși nu credem că este nevoie de AI pentru a face acest lucru.

Samsung Internet beta v17 – o nouă versiune a browser-ului Samsung

Samsung mai spune că a făcut ca Smart Anti Tracking să fie implicit pentru dispozitivele din SUA, Coreea și Europa. Dacă doresc utilizatorii din alte regiuni pot activa noua opțiune din Setări, conform AndroidPolice. Tot din punct de vedere al confidențialității, Samsung Internet beta v17 face ca HTTPS (HyperText Transfer Protocol/Secure) să fie implicit pentru navigarea pe web. Există și un nou panou de confidențialitate pe pagina de acces rapid, care arată toate modalitățile în care browser-ul vă protejează confidențialitatea.

Cea mai recentă versiune oferă și o serie de îmbunătățiri UX (User Experience – experiența utilizatorului). Dacă jonglați cu o mulțime de file browser-ul Samsung acceptă acum grupuri de file personalizate, pe care le puteți organiza prin simpla glisare și plasare. Puteți selecta text din imagini cu noua funcție încorporată Live Text. Doar apăsați lung, selectați Live Text, iar telefonul identifică și copiază cuvintele în clipboard.

Termenul internet provine din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected = interconectat și network = rețea. În iulie 2016, o rezoluție ONU a declarat că accesul la internet este un drept uman de bază.

Samsung Internet beta v17 mai aduce și alte câteva inovații minore:

  • Bara de adrese poate fi mutată în jos. Opțiunea afectează doar aspectul, astfel încât interacțiunea de bază cu browser-ul nu este modificată.
  • Cu o apăsare lungă pe orice element din meniul Instrumente, este apelat meniul Personalizare.
  • Acum trageți și plasați pentru a muta un marcaj în bara cu același nume.
  • Este îmbunătățită poziția subtitrărilor în videoclipurile pe ecran complet.

Spre deosebire de majoritatea aplicațiilor beta, nu trebuie să treci prin multe lucruri pentru a te alătura. Samsung are o listă separată de aplicații pentru Internet Beta, care este disponibilă în Magazinul Play sau în Magazinul Samsung Galaxy.