Samsung investește 40 milioane de dolari în jocurile Niantic pentru Galaxy

900

Potrivit unei informații apărute în The Inquirer, Samsung investește 31 milioane de lire sterline, aproximativ 40 milioane USD în Niantic, creatorul Ingress și Pokémon Go, pentru jocurile exclusiviste pe telefoanele Galaxy. Afacerea presupune preîncărcarea jocurilor Niantic pe smartphone-urile Samsung Galaxy. Portivit SamMobile care a preluat știrea, înțelegerea ar putea fi parafată în următoarele câteva săptămâni.

Principala atracție a afacerii, spune informația, este un joc exclusiv Harry Potter. În acest joc se va folosi S Pen-ul Samsung ca o baghetă magică. Interesant este faptul că Niantic a anunțat deja jocul Harry Potter: Wizards Unite AR, pentru anul 2019.

Investiția de 40 de milioane pare mică pentru standardele de azi, pentru a obține drepturi exclusive. Mai ales dacă este vorba de o franciză populară precum Harry Potter. Poate fi posibil, având în vedere că jocul a fost anunțat, ca exclusivitatea pe telefoanele Galaxy să vină cu unele caracteristici suplimentare și optimizări.

Samsung a avut o recentă colaborare cu Epic Games pentru Fortnite

Se spune că înțelegerea acoperă și jocul Ingress de la Niantic, dar nu și Pokémon Go. Jocul Pokémon Go este „super protejat pentru orice franciză”. Compania Niantic se pare că nu a dorit să facă acest lucru fără o investiție substanțială de la Samsung. După mai multe deliberări, companiile au ajuns în cele din urmă la propunerea de investiție de 40 milioane USD. Afacerea pare să fie determinată de dorința Samsung de a-și diferenția smartphone-urile Galaxy de alte mărci Android. În același timp în timp pentru Niantic este vorba despre strângerea de bani pentru IPO-ul planificat. Oferta Publică Inițială (IPO) este un termen din domeniul pieței de capital. IPO denumește oferta inițială de acțiuni a unei societăți ce urmează să fie cotată la bursă.

Niantic este o companie americană de software, fondată în 2010, cu sediul în San Francisco. Este cunoscută pentru dezvoltarea de jocuri de realitate augmentată, jocuri pe mobil. Cele mai cunoscute jocuri sunt Ingress, Pokémon Go și viitorul Harry Potter: Wizards Unite. Acesta va fi produs în parteneriat cu Warner Bros.

Colaborarea când va fi anunțată, nu va fi o surpriză totală. Compania Samsung a avut recent un parteneriat cu Epic Games pentru lansarea exclusivă a Fortnite pe Android pe smartphone-uri Galaxy. Parteneriatul a debutat cu lansarea lui Samsung Galaxy Note 9, un excelent smartphone și pentru jocuri. Deși exclusivitatea a durat doar trei luni, Samsung continua să amintească de Fortnite atunci când comercializează Note 9.

Fortnite este, fără îndoială, cel mai mare titlu de jocuri din ultimii ani. Dacă această înțelegere pentru Fortnite nu poate conduce la vânzări mai mari pentru Samsung, este îndoielnic că alte jocuri pot. Poate Samsung repetă strategia adoptată pentru lansarea lui Note 9 cu Fortnite. Atunci ne putem aștepta la o nouă colaborare pentru Galaxy S10, care va fi lansat anul viitor.