Samsung va investi 230 miliarde USD până în 2042 în fabricarea cipurilor

142
Samsung investiții cipuri
Sursa Foto: Reuters / Kim Hong-Ji / File Photo

Samsung a declarat ieri că va investi în jur de 300 de trilioane de woni (~230 de miliarde USD) până în 2042 în fabricarea cipurilor. Este ceea ce guvernul sud-coreean a numit cea mai mare bază de producție de cipuri din lume. Această investiție este în conformitate cu eforturile guvernului coreean de a îmbunătăți industria cipurilor din Coreea de Sud.

Samsung Electronics a anunțat că va construi cinci noi fabrici interne de semiconductori în următorii aproximativ 20 de ani. Efortul Samsung este parte a cursei globale pentru a securiza lanțurile de aprovizionare în industria cipurilor.

„În ciuda incertitudinilor globale, ne așteptăm ca piața semiconductorilor să continue să crească pe termen mediu și lung, cu noi aplicații de cipuri”. A spus Lee Jung-bae, președintele diviziei de cipuri a companiei Samsung, potrivit Reuters. Lee a adăugat că tehnologia 5G, AI, centrele de date, metaversul și tehnologiile de conducere autonomă sunt de așteptat să conducă la creșterea cererii de cipuri de memorie. El a continuat spunând că Samsung se va „pregăti pentru ca în viitor să câștige avantaj”.

Investiții uriașe pentru cipuri din partea Samsung

Suma reprezintă cea mai mare parte din cele 550 de trilioane woni în investiții din sectorul privat anunțate de guvern. Investițiile fac pate dintr-o strategie care extinde scutirile fiscale și sprijinul pentru infrastructură pentru a crește competitivitatea industriilor de înaltă tehnologie, inclusiv a celor care implică cipuri, afișaje și baterii.

Cele cinci unități de producție de cipuri Samsung vor atrage până la 150 de producători de materiale, piese și echipamente, producători de cipuri și organizații de cercetare și dezvoltare a semiconductorilor, a declarat Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei din Coreea de Sud într-un comunicat.

Populația Japoniei este japoneză în proporție de 98,5%! Acest lucru se datorează în mare parte cerințelor stricte de viză și mentalității culturale a locuitorilor care își păstrează cultura străveche și distinctivă, cufundată în vechile tradiții nipone.

Anunțul vine în timp ce SUA și Japonia caută să atragă marii producătorii de semiconductori să investească în țările lor. Ambele state le oferă acestor investitori subvenții și reduceri de taxe. Actul US Chips and Science din SUA prevede suma de 52,7 miliarde de dolari pentru cercetarea, dezvoltarea, producția și dezvoltarea forței de muncă americane în domeniul semiconductorilor. Samsung deja a investit agresiv în SUA. Gigantul coreean a anunțat la sfârșitul anului 2021 o investiție de ~17 miliarde USD pentru producția de cipuri în Texas.

Coreea găzduiește cei mai mari doi producători de cipuri de memorie din lume, Samsung Electronics și SK Hynix. Coreea încearcă să îmbunătățească stabilitatea lanțului de aprovizionare pentru a deveni un jucător important în domeniul cipurilor fără memorie. Acest segment este dominat în prezent de Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. și Intel Corp.