Acasă Stiri Samsung depășită, iPhone XR este cel mai vândut telefon în 2019

Samsung depășită, iPhone XR este cel mai vândut telefon în 2019

Samsung este liderul incontestabil al pieței în industria smartphone-urilor. Cu toate acestea, cel mai vândut telefon mobil în prima jumătate a anului 2019 provine de la Apple. IPhone XR a fost cel mai bine vândut smartphone de până acum din acest an.

Ce alegem când vrem să cumpărăm un smartphone Apple sau dispozitiv Android? Când vine vorba despre cel mai bun smartphone și cel mai bun sistem de operare, acest lucru poate genera discuții aprinse. Cu doar câțiva ani în urmă, era vorba în principal de întrebarea dacă ar trebui să cumpărați un telefon Samsung Galaxy sau un iPhone de la Apple.

Între timp, însă, există și alți producători care încep să fie tot mai periculoși pentru cei doi mari jucători. Acum, de exemplu, producătorul chinez Huawei chiar a depășit Apple în cota de piață globală. Cu toate acestea, un nou studiu de piață efectuat de IHS Markit, citat de site-ul german Chip.de arată că cel mai popular telefon din prima jumătate a anului este un model iPhone. Apple iPhone XR este cel mai vândut smartphone din 2019.

Apple iPhone XR este cel mai popular smartphone din 2019

Potrivit unei analize realizate de IHS Markit, iPhone XR este cel mai vândut smartphone în prima jumătate a anului 2019. Modelul mai ieftin din seria emblematică Apple 2018 a fost vândut în prima jumătate a anului 2019, în aproape 27 (26,9) de milioane de bucăți. Dintre acestea, 13,6 milioane de telefoane în primul trimestru, în timp ce 13,3 milioane de bucăți au fost vândute în Q2 2019. Trebuie să specificăm că a ocupat acestă poziție în ciuda prețului său destul de mare, începe de la 850 de euro.

Apple Inc. a fost fondată la 1 aprilie 1976 de Steve Wozniak, Steve Jobs și Ron Wayne într-un garaj și a fost unul dintre primii producători de calculatoare personale. În ultimii ani, iPhone, cu peste 50% din vânzările totale ale Grupului, a devenit cel mai important produs Apple.

Al doilea cel mai vândut smartphone a fost Samsung Galaxy A10, un model entry-level, cu mai puțin de jumătate din vânzări. Au fost vândute 13,4 milioane de bucăți din Galaxy A10. Locul trei a fost ocupat de un alt smartphone Samsung, Galaxy A50 cu vânzări de 12 milioane de bucăți.

În continuare în top 10 cele mai vândute telefoane din 2019 au mai punctat: Apple iPhone 8 cu 10,3 milioane de bucăți vândute, Xiaomi Redmi 6A (10 milioane), Redmi Note 7 (10 milioane), Samsung Galaxy J2 Core cu 9,9 milioane, Oppo A5 (9,7 milioane), Apple iPhone XS Max (9,6 milioane) și Samsung Galaxy A30 cu 9,2 milioane de unități vândute.

Seria mai mică de modele Apple a dus la vînzări individuale mai mari

Interesant, niciun smartphone din seria Samsung Galaxy S10 nu a fost printre primii 10. Poate fi și din cauza că a ratat aproape total primul trimestru. Nici Samsung Galaxy Note 9 nu a fost printre primii zece.

Analistul HIS Markit, Josy Hong, a explicat că Apple are un avantaj aici, cu seria sa mai redusă ca modele. Pentru alți producători, vânzările totale sunt distribuite pe mai multe dispozitive. De exemplu Samsung a lansat anul acesta trei modele Galaxy S10 și două modele Note 10, un total de cinci smartphone-uri emblematice. Josy Hong consideră că numărul mai mic de modele este principalul motiv pentru care smartphone-urile Apple, luate individual, au vânzări mai mari, chiar dacă cota de piață Apple este mai mică decât a companiei Samsung sau Huawei.

Stiri

Comparație Samsung Galaxy Tab S6 vs Samsung Galaxy Tab S5e

Cu Galaxy Tab S6 și Galaxy Tab S5e, Samsung a lansat anul trecut două excelente tablete high-end, care sunt foarte similare la...

Actualizarea seriei Galaxy S9 cu Android 10 disponibilă în februarie

Samsung și-a actualizat foaia de parcurs pentru actualizarea cu sistemul de operare Android 10 în multe țări. Cu această ocazie am aflat...

Samsung Galaxy M31 certificat Bluetooth, lansarea pare iminentă

Samsung Galaxy M31 a fost certificat de Bluetooth SIG cu numărul de model SM-M315F / DS și SM-M315F / DSN. Acest lucru...

Un nou set cu cască – Samsung Odyssey Mixed Reality (2020)

Gigantul tech Samsung a fost de mai mulți ani activ pe piața căștilor VR / AR. În octombrie 2017, a fost anunțat...

Galaxy Buds+ gratuit la precomandă pentru Galaxy S20+ și S20 Ultra

Samsung va anunța o nouă pereche de căști wireless, alături de seria Galaxy S20, pe 11 februarie 2020. Casetele în care se...

NEON, omul artificial Samsung îți poate combate singurătatea

CEO-ul STAR Labs de la Samsung a fost recent intervievat în ceea ce privește NEON, prototipul uman artificial prezentat la CES 2020....

Samsung Galaxy S20 și Galaxy S20+, au apărut fotografiile oficiale

Samsung Galaxy S20 și S20+ vor fi lansate de gigantul tech pe 11 februarie la San Francisco. Acesta vor fi însoțite la...