Samsung depășită, iPhone XR este cel mai vândut telefon în 2019

1230
Sursa Foto: chip.de

Samsung este liderul incontestabil al pieței în industria smartphone-urilor. Cu toate acestea, cel mai vândut telefon mobil în prima jumătate a anului 2019 provine de la Apple. IPhone XR a fost cel mai bine vândut smartphone de până acum din acest an.

Ce alegem când vrem să cumpărăm un smartphone Apple sau dispozitiv Android? Când vine vorba despre cel mai bun smartphone și cel mai bun sistem de operare, acest lucru poate genera discuții aprinse. Cu doar câțiva ani în urmă, era vorba în principal de întrebarea dacă ar trebui să cumpărați un telefon Samsung Galaxy sau un iPhone de la Apple.

Între timp, însă, există și alți producători care încep să fie tot mai periculoși pentru cei doi mari jucători. Acum, de exemplu, producătorul chinez Huawei chiar a depășit Apple în cota de piață globală. Cu toate acestea, un nou studiu de piață efectuat de IHS Markit, citat de site-ul german Chip.de arată că cel mai popular telefon din prima jumătate a anului este un model iPhone. Apple iPhone XR este cel mai vândut smartphone din 2019.

Apple iPhone XR este cel mai popular smartphone din 2019

Potrivit unei analize realizate de IHS Markit, iPhone XR este cel mai vândut smartphone în prima jumătate a anului 2019. Modelul mai ieftin din seria emblematică Apple 2018 a fost vândut în prima jumătate a anului 2019, în aproape 27 (26,9) de milioane de bucăți. Dintre acestea, 13,6 milioane de telefoane în primul trimestru, în timp ce 13,3 milioane de bucăți au fost vândute în Q2 2019. Trebuie să specificăm că a ocupat acestă poziție în ciuda prețului său destul de mare, începe de la 850 de euro.

Apple Inc. a fost fondată la 1 aprilie 1976 de Steve Wozniak, Steve Jobs și Ron Wayne într-un garaj și a fost unul dintre primii producători de calculatoare personale. În ultimii ani, iPhone, cu peste 50% din vânzările totale ale Grupului, a devenit cel mai important produs Apple.

Al doilea cel mai vândut smartphone a fost Samsung Galaxy A10, un model entry-level, cu mai puțin de jumătate din vânzări. Au fost vândute 13,4 milioane de bucăți din Galaxy A10. Locul trei a fost ocupat de un alt smartphone Samsung, Galaxy A50 cu vânzări de 12 milioane de bucăți.

În continuare în top 10 cele mai vândute telefoane din 2019 au mai punctat: Apple iPhone 8 cu 10,3 milioane de bucăți vândute, Xiaomi Redmi 6A (10 milioane), Redmi Note 7 (10 milioane), Samsung Galaxy J2 Core cu 9,9 milioane, Oppo A5 (9,7 milioane), Apple iPhone XS Max (9,6 milioane) și Samsung Galaxy A30 cu 9,2 milioane de unități vândute.

Seria mai mică de modele Apple a dus la vînzări individuale mai mari

Interesant, niciun smartphone din seria Samsung Galaxy S10 nu a fost printre primii 10. Poate fi și din cauza că a ratat aproape total primul trimestru. Nici Samsung Galaxy Note 9 nu a fost printre primii zece.

Analistul HIS Markit, Josy Hong, a explicat că Apple are un avantaj aici, cu seria sa mai redusă ca modele. Pentru alți producători, vânzările totale sunt distribuite pe mai multe dispozitive. De exemplu Samsung a lansat anul acesta trei modele Galaxy S10 și două modele Note 10, un total de cinci smartphone-uri emblematice. Josy Hong consideră că numărul mai mic de modele este principalul motiv pentru care smartphone-urile Apple, luate individual, au vânzări mai mari, chiar dacă cota de piață Apple este mai mică decât a companiei Samsung sau Huawei.