Smartphone-urile Samsung cu senzor de 200MP sunt foarte aproape

543
Smartphone urile Samsung cu senzor de 200MP sunt foarte aproape
Sursa Foto: phonearena.com

Despre camere foto de 150, 200 sau 600MP am scris anul trecut de mai multe ori. Samsung lucrează deja la astfel de camere. Ele există deja pe piață dar sunt de dimensiuni mai mari și nu pot fi amplasate în telefoanele ultra-subțiri de azi. Sunt folosite în special în aplicații militare. Dar din câte se pare o cameră Samsung de 200MP este foarte aproape de a apărea pe viitoarele telefoane ale companiei.

Un prim pas pentru implementarea unor astfel de camere foto a fost făcut în 2020. Samsung a prezentat oficial anul trecut procesorul octa-core Exynos 1080. Sistemul pe un cip (SoC) este echipat standard cu un modem 5G și este fabricat cu procesul de 5 nanometri. Acest procesor poate gestiona camere de până la 200MP. Azi Samsung va lansa un procesor și mai performant, Exynos 2100, care poate suporta și camere foto mult mai mari.

Camere de 200MP pe viitoarele telefoane Samsung

Conform tuturor informațiilor Samsung Galaxy S21 Ultra va păstra camera de 108MP al predecesorului său, deși una modernizată. Gigantul sud-coreean și-a exprimat anterior dorința de a dezvolta camere de 600MP care să depășească ochiul uman. Versiunea actuală este aparent prea voluminoasă și ar putea trece ceva timp până când va fi anunțată o unitate comercială. Înainte de aceasta, vom vedea probabil o cameră de 200MP pe viitoarele telefoane ale companiei.

Acest lucru este întărit de tipster-ul pe al cărui cont de Twitter tronează un cap de pisică rusească albastră ca avatar – Ice Universe. Acesta susține că gigantul tech intenționează să lanseze mulți senzori noi în acest an, iar primul ar fi unul de 200MP. Universul de ghiață pare să sugereze că această cameră Samsung de 200MP este chiar foarte aproape. Acest lucru înseamnă că o vom vedea în acțiune în curând. Conform PhoneArena, Ice Universe nu a furnizat alte detalii.

Ice Universe este un fost angajat Samsung. El își postează informațiile pe Twitter și pe Weibo. Este o sursă serioasă și des citată de mass-media privind telefoanele Samsung. Informațiile sale sunt de cele mai multe ori confirmate.

Aplicații în diferite domenii pentru noii senzori

În martie 2020, s-a spus că Samsung va lansa un senzor de 150MP în Q4 2020, dar acest lucru nu s-a adeverit. Puțin mai târziu am auzit un zvon despre un senzor de 250MP. Potrivit informațiilor acesta va fi puțin mai mare decât senzorul de 1 / 1,72 inch de 64MP și cel de de 1 / 1,33 inch de 108MP. Nu ai mai fost informații de atunci.

În ultimii ani, a devenit clar că software-ul și învățarea automată sunt la fel de importante ca hardware-ul. Sigur, vorbim de departamentul foto aflat pe smartphone-uri. Acestea fiind spuse, importanța hardware-ului nu poate fi subestimată, iar viziunea Samsung este de a crea senzori care să se extindă în alte domenii, cum ar fi sănătatea, agricultura, IoT, drone și automobile.