Camera Samsung ISOCELL HP1 de 200MP poate debuta pe Nokia N73

203
Camera Samsung ISOCELL HP1 de 200MP poate debuta pe Nokia N73
Sursa Foto: via SamMobile.com

Nokia a fost un nume cunoscut în domeniul telefoniei mobile înainte de 2010. Dar, din păcate, compania nu a putut să se adapteze la schimbările pieței și să rămână pe linia de plutire în era smartphone-urilor. Nokia încă există, dar a fost preluată de Lenovo. Deci, ce legătură are asta cu Samsung? Ei bine, Lenovo pare să lucreze la un nou smartphone numit Nokia N73. A nu se confunda cu Nokia N73 lansat în 2007!

Acest nou Nokia N73 este un smartphone Android cu drepturi depline și, mai exact, ar putea debuta cu senzorul Samsung ISOCELL HP1 de 200MP. Astfel am putea avea răspuns la întrebarea: Cine va fi primul care va aduce pe piață senzorul Samsung ISOCELL HP1?  Această întrebarea nu avea răspuns de când Samsung a lansat ISOCELL HP1 de 200MP.

Nokia N73 posibil cu senzorul Samsung ISOCELL HP1

În primul rând, senzorul Samsung ISOCELL HP1 a fost împrumutat de Motorola pentru un dispozitiv viitor. De fapt, se spune că Motorola va fi primul care va folosi această camera într-un dispozitiv commercial, potrivit SamMobile. Au fost zvonuri că Galaxy S23 Ultra ar putea debuta camera Samsung de 200MP.

Chiar dacă Motorola va fi prima compania cu o cameră Samsung de 200MP, nu se pare că va fi singura. Se pare că Xiaomi are planuri similare pentru a doua jumătate a anului 2022. Și despre Oppo au fost astfel de zvonuri. Acum, lucrurile se precipită și se pare că Nokia se alătură petrecerii cu viitorul său telefon emblematic Nokia N73.

Nokia – inițial producător finlandez de celuloză, s-a transformat din anii ’70 într-o companie de telecomunicații. HMD Global, o companie finlandeză, a cumpărat drepturile de folosire a numelui Nokia și produce telefoane sub acest nume.

Noul zvon a fost însoțit de o fotografie realizată de fani care înfățișează presupusul Nokia N73 și modulul penta-camera. Se poate vedea acolo noua camera Samsung ISOCELL HP1 cu rezoluția de 200 megapixeli. Dar, ca de obicei, modelele prezentate prin randări neoficiale pot suferi modificări de design până la lansare.

În ceea ce privește Samsung și propriile planuri de utilizare a noii camere de înaltă rezoluție, compania a terminat de dezvoltat un alt senzor de 200MP numit ISOCELL HP3. Acest senzor HP3 ar putea fi folosit de seria Galaxy S23 în 2023.