Samsung ISOCELL HP3 – un nou senzor de cameră de 200MP în lucru

385
Samsung ISOCELL HP3 senzor 200MP
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung lucrează la a doua generație a senzorului său de cameră de 200 megapixeli numit Samsung ISOCELL HP3. Nu este clar încă în ce telefoane Samsung va fi găsit senzorul ISOCELL HP3. Nici Galaxy Z Flip 4, nici Galaxy Z Fold 4 nu sunt de așteptat să folosească un senzor de cameră de 200MP. Despre acesta din urmă sunt zvonuri că va avea o cameră principală de 108MP.

Anul trecut gigantul high-tech a prezentat primul senzor de cameră de 200 de megapixeli. ISOCELL HP1 combină un număr mare de pixeli pe un senzor relativ mare de 1/1,22 inch. Încă nu am întâlnit această cameră dintr-un telefon lansat de compania Samsung. A apărut doar recent într-un prototip Motorola. Au existat zvonuri că Galaxy S23 va avea o cameră de 200MP, dar nimic nu este încă stabilit concret de Samsung.

Samsung ISOCELL HP3 un senzor de camera de 200MP

Colegii noștri de la site-ul olandez GalaxyClub, au aflat că Samsung se pregătește pentru lansarea celui de-al doilea senzor cu o rezoluție atât de mare. În acest moment nu sunt alte detalii tehnice despre Samsung ISOCELL HP3 decât că are o rezoluție de 200MP. Faptul că Samsung va lansa o versiune îmbunătățită atât de repede pare să mărească șansele ca să întâlnim noua camera de 200MP pe un telefon Galaxy.

În orice caz, nu credem că vom întâlni pe Samsung ISOCELL HP3 în viitoarele telefoane de top ale companiei. La urma urmei, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 vor folosi probabil camera mai puțin experimentale. Și pe bună dreptate, în ceea ce ne privește. Dar pe Galaxy S22 Ultra camera de 108 megapixeli chiar aduce beneficii în ceea ce privește calitatea, culorile și acuratețea fotografiilor.

Pixelul este un element component al imaginilor grafice digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează prin „Px” sau „P”. Cel mai întrebuințat multiplu este 1MP = 1 megapixel = 1 milion pixeli.

Deci, repetăm: nu există informații despre ce telefon Galaxy sau alt model, ar putea folosi senzorul Samsung ISOCELL HP3. Majoritatea mărcilor au trecut la camera de 50MP în segmentul high-end. Cu toate acestea, se pare că Samsung își continuă activitatea la camera de 200MP pentru dispozitive mobile.