Samsung dat în judecată pentru încălcarea brevetelor – PowerShare

620
Sursa Foto: via universmartphone.com

Un proces intentat la o instanță din SUA, la începutul acestei luni, susține că tehnologia wireless PowerShare de la Samsung a încălcat un brevet din 2015 deținut de Garwall Power Services (GPS) din Rockwall, din Texas. Înregistrările publice oferă informații surprinzător de puține despre această firmă care funcționează de aproape 15 ani.

GPS are o entitate sora Neosen Energy. Aceasta a fost fondată în urmă cu șase ani în Plano, Texas, de către Paul Garrity, un inginer din SUA, originar din Scoția. Acest Paul Garrity este trecut co-inventator al brevetului pe care Samsung este acuzat că l-a încălcat.

Litigiul depus la Curtea Districtuală SUA pentru Districtul de Est din Texas susține încălcarea directă a cel puțin două puncte din brevet. Cazul este departe de a fi simplu, deoarece tehnologia Wireless PowerShare de la Samsung are un brevet propriu. Acesta a fost înregistrat în 2015, deși nu în SUA, ci în Coreea de Sud. Apoi în 2017 acesta a fost trimis la USPTO, a fost aprobat și apoi publicat în 2017. Samsung citează alte trei brevete ca bază directă a tehnologiei sale contestate. Unul LG Electronics din 2012, unul MediaTek din 2015 și un altul din 2014, conform Universmartphone.

Samsung acuzat că făcut „sute de milioane de dolari” în urma brevetului

Printre altele, Garwall Power Services susține că a investit milioane de dolari în promovarea funcției Wireless PowerShare. GPS a ajuns la concluzia că gigantul coreean continuă să câștige „sute de milioane de dolari” de pe urma acestui brevet. În concluzie, reclamantul a solicitat un proces menit să se pronunțe asupra cererilor sale. Acesta cere ca prin ordin judecătoresc să primească despăgubiri, redevențe și plata cheltuielilor anterioare și a celor post-judecată.

Un brevet este un drept de proprietate industrială acordat oficial pentru o invenție. Proprietarul brevetului poate să interzică altor persoane utilizarea invenției. Brevetul poate oferi drepturi în mai multe țări din lume dacă este patentat în fiecare țară.

Samsung folosește marca Wireless PowerShare încă de la începutul anului trecut. Atunci tehnologia de încărcare inversă PowerShare a debutat cu seria Galaxy S10 și a fost unul din cheie de vânzare ale seriei Galaxy S10. Până în aprilie, GPS a trimis companiei Samsung mai multe reclamații pe care gigantul tech nu le-a luat în considerare.

În același context Aaron Jungreis din Israel, este trecut ca fiind co-inventator al brevetului contestat, intitulat „Aparat, sistem și metodă pentru a încărca / descărca fără fir o baterie”. El împărtășește alte șase brevete înregistrate cu domnul Garrity și este listat co-inventator al altor 30. În același timp Paul Garrity are un total de 46 de brevete pe numele său, conform înregistrărilor USPTO.

Presupunând că acest caz va fi judecat, probabil că va dura mulți ani pentru a se ajunge la o concluzie. Ceea ce nu înseamnă că o soluționare amiabilă nu este în discuție. Cel puțin momentan nu există încă niciun indiciu dacă Samsung are în vedere una sau alta din aceste variante.