Samsung va lansa un laptop pliabil cu diagonală mare anul viitor

229
samsung laptop pliabil
Sursă foto: DigitalTrends

Samsung se numără printre multele companii de tehnologie care urmează să lanseze dispozitive pliabile cu ecran mare în 2023. Dar, ca de obicei, Samsung vrea să iasă din nou în evidență. Gigantul tech sud-coreean vrea să depășească concurența, oferind un afișaj care este mai mare decât oricare altul atunci când este în stare deschisă. Este vorba despre un laptop pliabil.

Samsung se află în fruntea pieței pliabile încă din 2019, când și-a lansat primul Galaxy Fold, care dispune de un ecran interior flexibil de 7,3 inch (18,54 cm), de dimensiunea unei tablete. După câteva generații de îmbunătățiri, cum ar fi rezistența la apă, un stilou S-Pen și încărcarea rapidă, Samsung a decis că următoarea sa inovație este să devină mai mare. Potrivit DigitalTrends, Samsung va lansa în 2023 un laptop pliabil cu ecran OLED.

Laptop pliabil Samsung cu ecran OLED de 17, 3 inch

Samsung vrea să folosească ecrane OLED de 17,3 inch (43,94 centimetri) de la Samsung Display. Când va fi pliat laptopul va avea o diagonală de 13,3 inch (33,78 cm). Va fi puțin mai mare decât Galaxy Tab S7+ (12,4 inch). Folosirea propriilor componente va reduce prețul viitorului laptop Samsung, a adăugat publicația.

Alte mărci care se pregătesc să lanseze dispozitive pliabile gigantice în 2023 includ HP. Hewlett Packard va lansa un laptop pliabil de 17 inch (43,18 centimetri) cu un ecran fabricat de LG. Laptopul pliabil HP va avea o diagonală de 11 inch (27,94 centimetri) când este pliat. Acest dispozitiv va fi un concurent direct cu dispozitivul Samsung, deoarece va fi lansat aproximativ în același timp.

Hewlett-Packard este o companie IT cu sediul în Palo Alto, California. Este specializată în producerea de PC-uri, laptopuri, servere, imprimante, produse soft etc. HP a fost fondată în 1939 de William Hewlett și David Packard.

Site-ul coreean The Elec susține că Samsung plănuia să-și lanseze modelul de 17,3 inch în 2022. Dar, dispozitivul a fost întârziat din motive necunoscute. Dacă modelul pliabil ar fi fost lansat anul acesta, ar fi concurat cu laptopurile pliabile Asus ZenBook 17 Fold și ThinkPad X1 Fold Gen 2. ZenBook 17 Fold are un ecran de 17 inch furnizat de BOE și pliază într-un dispozitiv de 12,6 inch. ThinkPad X1 Fold Gen 2 are un ecran OLED de 16,3 inch (41,40 cm) care se pliază într-un dispozitiv de 12 inch.

Sunt indicii ce sugerează că încă nu există o cerere mare pentru astfel de dispozitive. În general, sunt încă destul de scumpe. Asus ZenBook 17 Fold se vinde cu 3.500$, iar ThinkPad X1 Fold Gen 2 cu 2.500$. Asus a comandat doar 10.000 de ecrane de la BOE, iar HP a comandat aceeași cantitate de la LG.