Samsung a cumpărat licențe pentru tehnologiile 5G de la Huawei

227
Licențe Samsung Huawei
Sursa Foto: via phonearena.com

Huawei a fost odată o amenințare reală pentru dominația Samsung pe piața globală de smartphone-uri. Cu toate acestea, smartphone-urile Huawei au fost interzise de SUA acum câțiva ani. Mai târziu, SUA au impus și o interdicție comercială asupra companiei chineze, ceea ce înseamnă că nu poate folosi tehnologii cheie dezvoltate de companiile din SUA. Compania și-a licențiat acum tehnologiile mobile și wireless cheie cu alte mărci, inclusiv Samsung, pentru a rămâne pe linia de plutire. Samsung cumpără dar și vinde licențe la Huawei.

Săptămâna trecută, Huawei și OPPO au anunțat că au brevete cheie licențiate încrucișate, inclusiv codecuri 5G, Wi-Fi și audio-video. Huawei a anunțat, de asemenea, că a acordat companiei Samsung licențe pentru tehnologii cheie 5G. Deși compania nu a intrat în detalii, brevetele ar putea fi legate de modemurile 5G din interiorul dispozitivelor mobile Samsung sau brevetele 5G conectate la infrastructura de telecomunicații Samsung Networks. Nikkei a contactat Samsung pentru a obține detalii suplimentare cu privire la această afacere, dar nu a primit niciun răspuns. Samsung are cele mai multe brevete primite din lume.

Samsung și Oppo au cumpărat licențe 5G de la Huawei

OPPO și Samsung sunt printre firmele care au cumpărat brevete și tehnologii Huawei în ultimii ani. Potrivti SamMobile, care citează surse din domeniu, veniturile Huawei din licențierea brevetelor au fost între 1,2 și 1,3 miliarde USD între 2019 și 2021. Samsung este cel mai mare brand în ceea ce privește vânzările de smartphone-uri și veniturile dintre partenerii Huawei.

Huawei a declarat că se angajează să investească pe termen lung în cercetare și dezvoltare și să își îmbunătățească portofoliul de proprietate intelectuală (IP). A fost cea mai bine clasată companie în obținerea brevetelor acordate de Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China și Oficiul European de Brevete în 2021. În SUA, a fost clasată pe locul cinci în obținerea de brevete Intellectual Property (IP). Aproape 55% dintre angajații săi sunt în secțiunea de cercetare și dezvoltare.

Proprietatea Intelectuală – (IP) se referă la creații ale minții, cum ar fi invențiile; opere literare și artistice; desene; simboluri, nume și imagini folosite în comerț. IP este protejată prin lege, de exemplu, prin brevete, drepturi de autor și mărci comerciale.

Samsung nu numai cumpără licențe de la Huawei, dar și vinde acestei companii licențe. Zilele trecute Samsung a transferat unele dintre brevetele sale din SUA către Huawei. Se pare că acest lucru face parte din acordul de licențiere încrucișată între Huawei și Samsung.

În 2019, gigantul sud-coreean a vândut 81 de brevete către Huawei. Acum, compania a transferat un total de 179 de brevete. Aceasta este o parte a acordului de licențiere încrucișată semnat de cele două companii acum câțiva ani. Scopul acestor transferuri de licențe între cele două companii a fost de a pune capăt litigiului lor privind brevetele. Brevetele transferate de la Samsung către Huawei include licențe legate de telecomunicații, încărcare, camere pentru smartphone-uri și tehnologii de afișare.