Samsung în continuare lider pe piața memoriilor flash NAND în Q3 2020

428
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Compania Samsung Electronics și-a menținut primul loc pe piața globală de memorii flash NAND în al treilea trimestru al anului 2020. Conform TrendForce, Samsung are o cotă de 33,1% din piața globală flash NAND în privința veniturilor în perioada iulie-septembrie. Este o creștere cu 1,7% față de precedentul trimestru.

Veniturile companiei din produsele flash NAND au ajuns la un total de 4,8 miliarde USD în Q3 2020. Este o creștere cu 5,9% față de trimestrul anterior și se datorează în special comenzilor de la Huawei Technologies Co. din China și cererii din partea Apple pentru seria iPhone 12.

Prețul mediu de vânzare al memoriilor Samsung a scăzut cu aproape 10% trimestrial pentru al treilea trimestru al anului 2020. Acest preț mai mic a fost influențat de eforturile Samsung de reducere a stocurilor în segmentul serverelor„, a spus TrendForce. „Cu toate acestea, livrările sale de biți au depășit semnificativ așteptările pentru aceeași perioadă și au compensat scăderea prețului.”

Samsung, Kioxia și Western Digital Corp pe primele trei locuri

Compania japoneză Kioxia s-a clasat pe locul doi cu o cotă de 21,4%, conform The Korea Herald. Este o creștere cu 4,2% față de Q3 202, veniturile sale crescând cu cu 24,6% trimestrial la 3,1 miliarde de dolari. Producătorul american de cipuri Western Digital Corp a ajuns pe locul trei cu o cotă de piață de 14,3%. Compania americană a fost în scădere cu 1,2% față de trimestrul precedent. Veniturile sale au scăzut cu 7,1% și a avut încasări la 2,07 miliarde de dolari.

Producătorul sud-coreean de cipuri SK Hynix Inc. s-a clasat pe locul patru cu o cotă de piață de 11,3%. A înregistrat o scădere de cotă de 11,7% față de Q2 2020. Veniturile sale din memorii flash NAND au ajuns la 1,64 miliarde USD, în scădere cu 3,1% de trimestrul anterior. „Sud-coreenii de la SK Hynix au fost afectați de eforturile de reducere a stocurilor din segmentul serverelor„, conform TrendForce.

Western Digital Corporation este o companie americană fondată în 1970, are sediul în San Jose, California, SUA. Proiectează, produce și vinde produse de tehnologie a datelor, inclusiv dispozitive de stocare, sisteme de centre de date și servicii de stocare în cloud.

Micron Technology și Intel Corp. au ajuns pe locul al patrulea și al cincilea pe piața flash NAND, cu cote de piață de 10,5% și, respectiv, 7,9% în Q3 2020.

În ansamblu, industria globală flash NAND a avut venituri de 14,5 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2020. Este o creștere de doar 0,3% față de trimestrul doi. TrendForce se aștepta ca industria flash NAND să scadă ca venituri în al patrulea trimestru din exces de ofertă de memorii pe piață. „În Q4 2020 clienții vor continua să-și reducă stocurile, prin urmare, cererea va fi continuare relativ lentă”, conform TrendForce.