Samsung rămâne lider mondial în smartphone-uri în următorul deceniu: DJ Koh

774

Samsung este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, dar a înregistrat un ușor declin în ultimii ani. Compania prevede, de asemenea, o scădere cu 60% a profitului operațional pe primul trimestru, care arată că și alte domenii ale afacerii Samsung sunt sub presiune. DJ Koh, CEO al diviziei mobile Samsung, însă este convins că va rămâne producătorul numărul unu mondial de smartphone-ului în următorul deceniu.

Într-un interviu acordat ziarului francez Le Figaro, DJ Koh a declarat că tehnologiile futuriste, cum ar fi telefoanele pliabile, 5G și AI, vor ajuta Samsung să rămână în frunte. El a răspuns la o întrebare pe care Le Figaro a adresat-o, referitor la faptul dacă Huawei o reprezintă o amenințare pentru Samsung.

Samsung rămâne numărul unu mondial în următorul deceniu

Ca lider mondial pe piața smartphone-urilor, prioritatea noastră este și a fost permanent îmbunătățirea produselor pentru a furniza inovații semnificative pentru consumatorii noștri”. A spus șeful Samsung Mobile DJ Koh. „Samsung a fost lider pe piața smartphone-urilor timp de 10 ani și va rămâne acolo în următorii 10 ani. Vom continua să inovăm și să venim cu noi experiențe mobile”.

Samsung are speranțe mari de la Galaxy Fold, primul sau smartphone pliabil, iar DJ Koh a reiterat din nou acest lucru. Dispozitivul satisface nevoile consumatorilor de a avea un ecran mai mare, fără a sacrifica portabilitatea. „Smartphone-ul pliabil Samsung nu este doar o nouă categorie, scrie următorul capitol al industriei mobile. Am creat Galaxy Fold pentru a schimba modul în care consumatorii folosesc telefoanele lor – peste tot și pentru tot„. A spus DJ Koh. „Personal, văd un potențial enorm pentru segmentul smartphone-urilor pliabile„.

Le Figaro este un cotidian francez, care prezintă în articolele sale probleme economice și sociale. Le Figaro a fost fondat în 15 ianuarie 1826, numele său este legat de personajul din piesa de teatru Bărbierul din Sevilia a lui Beaumarchais. Din anul 1866 apare zilnic, fiind cel mai vechi cotidian din Franța.

Samsung promite că Galaxy Fold va satisface așteptările consumatorilor, cu o „calitate excelentă a vizionării și o productivitate de neegalat„. Dispozitivul va fi lansat pe 26 aprilie în SUA, conform SamMobile. Cincisprezece țări europene vor primi Galaxy Fold, printre care și România, începând din 3 mai.

DJ Koh a vorbit despre tehnologia 5G. Compania are deja gata soluții comerciale 5G și va colabora cu furnizorii de servicii din întreaga lume în următoarele luni. Samsung Galaxy S10 5G , primul smartphone complet de 5G din lume, se află în vânzare în Coreea de Sud. Acesta va fi disponibil și în SUA începând cu luna viitoare.