Samsung este lider pe piața globală TV pentru al 18-lea an consecutiv

94
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics și-a menținut supremația pe piața globală de televizoare pentru al 18-lea an consecutiv. Astfel gigantul high-tech sud-coreean a stabilit un record greu de egalat în fruntea industriei TV. Firma de cercetare de piață Omdia afirmat că Samsung a obținut o cotă de 30,1% pe piața globală a televizoarelor în 2023, consolidându-și statutul de lider al industriei încă din 2006.

Acest succes se datorează în mare parte concentrării strategice a companiei pe categoriile de televizoare premium și cu ecran mare, susținute de modelele sale de vârf QLED și OLED. Începând cu lansarea din 2017 a seriei de televizoare QLED, care include și cele mai recente modele Neo QLED, Samsung a depășit vânzări cumulative de 40 de milioane de unități. Doar în 2023, seria QLED TV a înregistrat vânzări de 8,31 milioane de unități. Vedeți pe I❤️Samsung care este diferența între televizoarele QLED și OLED!

În sectorul TV premium cu dimensiuni de peste 75 inch (190,5 centimetri) și prețuri de peste 2.500$ Samsung nu are egal. Compania are cotă de piață de 60,5% ca vânzări pentru televizoarele cu prețuri mai mari de 2.500 USD. În același timp, Samsung are o cotă de piață de 33,9% pentru televizoarele cu dimensiuni de peste 75 inch. În plus, datorită vânzărilor semnificative ale modelelor de 98 inch, televizoarele cu dimensiuni de peste 90 inch au o cotă de piață de 30,4%.

Samsung a făcut, de asemenea, progrese semnificative în sectorul OLED. Seria OLED TV a înregistrat vânzări de 1,01 milioane de unități în 2023 pentru o cotă de piață de 22,7%. Odată cu gama OLED extinsă în 2024, cota de piață a Samsung în sectorul OLED va crește semnificativ anul acesta.

„Suntem mândri să fim recunoscuți ca lideri pe piața globală a televizoarelor timp de 18 ani consecutiv. Este o dovadă a încrederii și a fidelității de lungă durată pe care utilizatorii noștri o acordă produselor noastre. Suntem profund angajați să depășim calitatea excepțională a imaginii și să oferim experiențe tot mai semnificative și valoroase”. A declarat SW Yong, President and Head of Visual Display Business, Samsung Electronics, potrivit SamungNewsroom.

La CES 2024, Samsung Electronics a dezvăluit revoluționarul procesor NQ8 AI Gen3, anunțând începutul erei Ecranelor AI. Avansul în cipseturi de ultimă generație și capacitățile acestora sunt menite să redefinească domeniul televizoarelor inteligente. Cu o inteligență artificială sofisticată, alimentată de sistemul de operare Tizen OS, ecranele AI vor fi în centrul inovației caselor inteligente.

Anul 2024 se preconizează a fi plin de inovații semnificative pentru Samsung. Începutul îl va face chiar noua generație de procesoare și caracteristici AI de ultimă generație. Compania va transforma și mai mult divertismentul la domiciliu și va stabili noi standarde în industria TV.