Samsung lider de piață în România, are peste 50% din cota de piață

1143
Samsung lider de piata in Romania are peste 50 la suta din cota de piata
Sursa Foto: zf.ro

Samsung Electronics România, subsidiara locală a gigantul sud-coreean Samsung, a distribuit pe piaţa locală aproximativ 2 milioane de telefoane mobile pe parcursul anului 2020. Într-un an atipic din cauza pandemiei și a restricțiilor de mișcare impuse de autorități Samsung a reușit să-şi păstreze cota de piaţă la 50%.

Ca volum de vânzări, smartphone-urile cu preţuri medii şi mici s-au bucurat de cea mai mare cerere. Acestea au reprezentat două treimi din vânzările companiei Samsung Electronics România, a spus reprezentantul Samsung Electronics în România.

Tiberiu Dobre, head of IM Division Samsung Electronics România şi Bulgaria a declarat: „Anul trecut am păstrat statutul de lider al pieţei de telefonie mobilă în România. Am încheiat anul cu o cifră de afaceri în creştere şi cu o cotă de piaţă de peste 50%. Am avut o evoluţie constantă de la an la an, atât în zona de cotă de piaţă totală, dar şi în zona de telefoane premium”. a spus Tiberiu Dobre, în cadrul celei mai recente emisiuni organizate de Ziarul Financiar – ZF TECH DAY.

Samsung Galaxy A51 printre cele mai bine vândute din România

Tiberiu Dobre a spus că în ciuda contextului negativ Samsung a reuşit să-şi menţină businessul, prin adaptarea la piaţă. „Anul trecut ne-am repliat, am stat mult mai aproape de partenerii comerciali din România. Am desfăşurat multe activităţi digitale şi am reconfigurat modul de distribuţie a telefoanelor mobile, răspunzînd astfel noilor condiţii. Pentru noi 2020 a fost bun, ceea ce nu este puţin mai ales că alte industrii au fost puternic afectate”.

Samsung Galaxy A51 a fost unul dintre cele mai bine vândute modele din România. „Printre cele mai achiziţionate produse în 2020 a fost şi modelul Galaxy A51, foarte bine primit de către public. Nu trebuie să uităm nici zona de flagshipuri, cu seria Galaxy S20 lansată în martie anul trecut„. Telefoanele pliabile au fost și ele foarte bine primite de publicul român. Gigantul high-tech sud-coreean a lansat în România pe Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. „O altă zonă care a început să fie bine reprezentată pe piaţă este cea de telefoane pliabile. Telefoanele flagship sunt pe un trend crescător în ultimii ani, iar 2020 nu a făcut excepţie de la acest trend”.

Ziarul Financiar este un ziar financiar din România, lansat pe 16 noiembrie 1998 de trustul de presă Media Pro. Jurnaliștii Ziarului Financiar au câștigat de-a lungul anilor mai multe premii naționale și distincții internaționale din mass-media.

Samsung ocupă primul loc în lume în 2020 în privința vânzărilor de smartphone-uri. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung din 2020! Puteți alge cu toată încrederea unul dintre acestea.

Și vânzările de tablete Galaxy au crescut anul trecut în România

Condiţiile generate de contextul pandemiei actuale au generat o creştere mare şi pe segmentul tabletelor. Anterior crizei mondiale generate de pandemie, vânzările de tablete Samsung au fost pe un trend uşor descrescător. „Pentru noi, asta a însemnat o cifră de afaceri de trei ori mai mare faţă de 2019, în privința tabletelor. Cred că acest trend se va păstra în continuare şi anul acesta. Pentru că oamenii au redescoperit necesitatea şi utilitatea acestor tablete”. A punctat Tiberiu Dobre în privința tabletelor Samsung vândute în România.

Tiberiu Dobre consideră că tendinţa de creştere a achiziţiilor de telefoane mobile şi tablete înseamnă că teama de criză şi pandemie începe să treacă, aceasta fiind o tendinţă înregistrată la nivel european. „Asta se regăseşte şi în comportamentul de consum al celor care au fost mai cumpătaţi anul trecut. Toate studiile de piaţă la care avem acces arată o creştere uşoară în ceea ce priveşte numărul unităţilor prognozate pentru anul în curs. Arată şi o creştere cumva mai mare în zona cifrei totale de vânzări„.

Dar, acest trend înseamnă că preţul mediu de vânzare al acestor produse va creşte, în linie cu tendinţa de a achiziţiona mai mult telefoane de înaltă performanţă. O contribuție mare aici are ponderea tot mai mare a telefoanelor 5G.

Tiberiu Dobre a mai declarat că anul trecut a însemnat o continuare a tendinţei din ultimii ani. Sunt tot mai multe smartphone-uri cumpărate prin retail și online faţă de anul precedent. Astfel că telefoanele care sunt vândute de către operatorii de telefonie mobilă sunt în uşoară scădere. Momentan încă există un echilibru în piaţă între aceste sisteme de vânzare. Dacă acum câţiva ani operatorii reprezentau circa 60-65% din piaţă, acum aceste proporţii s-au echilibrat.

SURSĂZiarul Financiar