Samsung este liderul incontestabil în vânzările de telefoane Android 5G

322
Samsung este liderul incontestabil în vanzările de telefoane Android 5G
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung a condus piața de smartphone-uri Android 5G în februarie 2022, reprezentând aproape un sfert din vânzările de smartphone-uri Android 5G în întreaga lume. Datele au fost publicate zilele trecute de compania de cercetare de piață Counterpoint Research.

În timp ce smartphone-urile mai ieftine de la Samsung sunt de obicei cele mai vândute, atunci când vine vorba de 5G, succesul companiei sud-coreene poate fi atribuit în mod egal atât dispozitivelor sale accesibile, cât și celor de vârf.

Cel mai popular smartphone 5G al gigantului high-tech a fost Samsung Galaxy A52s 5G. Din punct de vedere al prețului acesta se situează sub seria Galaxy S. Acest model se întâmplă să fie, de asemenea, cel mai popular smartphone Android 5G de pe planetă. Counterpoint notează că Galaxy A52s 5G a avut rezultate deosebit de bune în Europa de Vest, conform PhoneArena. În plus, a fost unul dintre cele mai bine vândute 10 smartphone-uri Android 5G în ultimele șase luni consecutive, ceea ce înseamnă că a fost un succes imediat după lansarea în septembrie.

Samsung Galaxy S22 Ultra al doilea cel mai bine vândut

Al doilea cel mai popular smartphone Android 5G din februarie 2022 a fost Galaxy S22 Ultra. Acesta a reprezentat puțin sub 3% din livrările globale de telefoane Android 5G. Acest lucru este deosebit de impresionant, deoarece dispozitivul nu a început să fie livrat până în ultima săptămână a lunii februarie. Tendințele cererii arată că Samsung Galaxy S22 Ultra a avut un început puternic în comparație cu seria Galaxy S21, datorită unei recepții pozitive atât în ​​SUA, cât și în Coreea de Sud.

Samsung Galaxy S21 FE, care a fost lansat în ianuarie, a urmat pe locul al treilea, cu o cotă de piață similară. Smartphone-ul Fan Edition lansat în acest an a avut cerere mare în Germania și SUA, unde vânzările au fost impulsionate de stimulente de la operatori precum Verizon și AT&T.

AT&T este cea mai mare companie de telecomunicații din SUA. AT&T (American Telephone and Telegraph) fost fondată în 1983 și are sediul în Dallas. Este cea mai mare companie de telefonie și cel mai mare operator TV prin cablu din lume.

Alte două dispozitive care merită menționate sunt Galaxy A32 5G și Galaxy A22 5G. Acestea s-au clasat pe locul patru și zece în top 10 cele mai vândute telefoane Android 5G din februarie 2022. Deloc surprinzător, se înțelege că prețurile lor scăzute au fost punctele cheie de vânzare. Ambele dispozitive s-au vândut foarte bine în Marea Britanie, Galaxy A32 5G dovedindu-se popular și în SUA, în timp ce Galaxy A22 5G a avut mare succes în India.

Oppo, Honor, Xiaomi și Vivo au mai punctat în vânzările Android 5G

În afară de Samsung, Oppo a avut succes cu Reno 7 5G — un smartphone de gamă medie. Acesta a fost cel mai bine vândut smartphone Android din China, indiferent de conectivitate. Honor este o altă companie care s-a impus în vânzările de telefoane Android 5G, tot datorită pieței chineze. Honor 60 a fost al șaselea cel mai bine vândut Android 5G, iar Honor X30 a ocupat locul nouă.

În top 10 au mai fost fost Vivo S12 și Xiaomi Redmi K40, ambele fiind poziționate ca dispozitive low-end. În timp ce Samsung pare să-și concentreze eforturile 5G pe piețele de smartphone-uri din Europa și America de Nord, Oppo și alții par să urmeze o strategie de lansare prima dată în China, cu alte piețe precum Orientul Mijlociu și Europa ulterior.

În general, smartphone-urile Android 5G au reprezentat 67% din vânzările globale în februarie 2022. Restul de 33% aparținând modelelor Apple iPhone 12 și iPhone 13.