Samsung limitează intenționat performanța telefonului tău Galaxy

291
Samsung limiteaza intentionat performanta smartphone Galaxy
Sursa Foto: Julian Chokkattu/Digital Trends

Te-ai întrebat vreodată de ce jocurile nu se joacă destul de bine pe noul tău Galaxy S22, în ciuda faptului că are cel mai bun hardware de pe piață? Se pare că există altceva decât o performanță proastă a Exynos 2200/Snapdragon 8 Gen 1. Adevăratul vinovat este GOS (Game optimization service – Serviciul de optimizare a jocurilor) de la Samsung. Acesta este cel care limitează agresiv performanța CPU și GPU.

Mai mulți producători de smartphone-uri încetinesc în mod deliberat performanța vechilor lor smartphone-uri. Fac acest lucru pentru a păstra durata de viață a bateriei și, adesea, pentru a determina clientul să cumpere un model nou. Mai multe companii au fost prinse asupra faptului, printre care Apple și OnePlus. Problema Samsung este de altă natură.

Performanțele telefoanelor în jocuri limitate intenționat de Samsung

Conform colegilor noștri de la SamMobile, mai multe surse au confirmat că au descoperit această șmecherie Samsung. În final nu știm dacă este chiar o șmecherie sau o protecție împusă de Samsung pentru smartphone. Utilizatorii de pe forumul sud-coreean Clien au constatat o scădere de aproape 50% a performanței în unele cazuri. Nu este prima data când se constată astfel de scăderi de performanță în jocuri. Diferențele au variat în timp de la o generație la alta, dispozitive cum ar fi Galaxy S10, prezentând doar o scădere marginală a performanței.

GOS intervine ori de câte ori este rulat un joc și are o listă lungă de aplicații pe care le califică drept „jocuri”. Printre aplicațiile incluse aici se numără și Microsoft Office și YouTube Vanced. Chiar și aplicații populare precum Instagram, Netflix, Snapchat și TikTok sunt incluse aici. Samsung pare să fie conștient de problemă și se preocupă de ea.

Snapchat este o aplicație de mesagerie multimedia. A fost creată în 2011 de Evan Spiegel, Bobby Murphy și Reggie Brown foști studenți la Universitatea Stanford. În iulie 2021 avea 293 de milioane de utilizatori activi zilnic.

După aceste sesizări ale utilizatorilor Samsung a emis un punct de vedere. Samsung spune că motivul pentru acest lucru este prevenirea supraîncălzirii dispozitivului atunci când aplicațiile sau jocurile sunt utilizate pe o perioadă lungă de timp. Dar Samsung are o soluție pentru asta, una pe care o va implementa în viitorul apropiat printr-o actualizare de software.

Soluția este în esență un buton virtual care vă va permite să forțați GOS (prin aplicația Game Booster care vine preîncărcată pe dispozitivele Galaxy) să prioritizeze performanța față de orice altceva. Bănuim că vom obține mai multe detalii în continuare odată ce Samsung va face modificările necesare care să permită clienților să-și folosească dispozitivele la întregul potențial.