Samsung ocupă locul 1 pe piața de videoproiectoare high-end din SUA

345
Samsung ocupă locul 1 pe piata de proiectoare high-end din SUA
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a declarat că s-a clasat pe locul 1 pe piața de proiectoare home cinema premium din SUA. Acest lucru s-a întâmplat la un an după ce gigantul tech sud-coreean a intrat pe piață cu gama sa emblematică The Premiere.

Proiectoarele de ultimă generație ale Samsung Electronics, la prețuri de 3.000 de dolari sau mai mult, au reprezentat 27,8% din vânzări pe piața americană din ianuarie până în octombrie. Datele au fost furnizate chiar de Samsung care a citat compania americană de cercetare de piață NPD Group.

În special, compania Samsung s-a concentrate asupra proiectoarelor cu focalizare ultrascurtă. Acestea, inclusive The Premiere, utilizează tehnologia cu fascicul laser triplu cu punct focal ultrascurt. Această tehnologie este potrivită pentru videoclipuri de înaltă definiție cu rezoluții de peste 4.000 pixeli și a fost cea care a crescut vânzările Samsung de proiectoare pe piața din Statele Unite.

Samsung pe locul 1 în SUA la proiectoare high-end

Proiectoarele de ultimă generație, care necesită o distanță minimă de proiecție între dispozitiv și un ecran cu un raport de proiectare mai mic de 0,37 la 1, câștigă tot mai mult teren în SUA. Doar în Q4 2021, 44% din toate vânzările de proiectoare high-end din SUA au venit de la Samsung Electronics. Conform The Korea Herald, aceste produse de ultimă generație sunt tot mai apreciate de consumatorii din SUA, conform NPD Group.

NPD Group este o companie americană de cercetare a pieței fondată la 28 septembrie 1966. Are sediul în Port Washington, New York. În 2017, NPD s-a clasat pe locul 8 ca cea mai mare companie de cercetare de piață din lume.

Potrivit Samsung Electronics, cerința de distanță mai redusă pentru proiectoarele sale premium va permite o instalare fără probleme. În plus, proiectoarele companiei oferă o experiență smart TV. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot accesa o varietate de servicii de streaming, de la Netflix la Disney+ și YouTube, pur și simplu cu o conexiune la Internet. Videoproiectorul este disponibil și în România.

Tot mai mulți consumatori apelează la proiectoarele „The Premiere” pentru a le alinia gusturilor și stilului lor de viață”. A declarat vicepreședintele Samsung Electronics Sung Il-kyung într-un comunicat. „Vom continua să lansăm noi produse adaptate cererii consumatorilor de ecrane ultra-late”.

Samsung și-a lansat noua gama de proiectoare premium The Premiere în octombrie anul acesta. Lansarea a fost un răspuns la cererea consumatorilor de sisteme home theater împreună cu o creștere a serviciilor de streaming în timpul pandemiei de COVID-19.