Samsung locul doi pe piața senzorilor de imagine în H1 2020

480
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. a fost al doilea cel mai mare furnizor de senzori de imagine pentru smartphone-uri din lume în prima jumătate a anului. Informația vine de la agenția de presă sud-coreeană Yonhap și este rezultatul studiului de piață realizat de Strategy Analytics.

Samsung este în ofensivă și se apropie de compania japoneză Sony aflată pe primul loc în acest domeniu. Sony Corp are o cotă de piață de 44% în domeniul senzorilor de imagine. Compania niponă este urmată de Samsung și de compania chineză OmniVision Technologies Inc. cu 9%.

Samsung pe locul doi la cota globală de senzori de imagine

Samsung a rămas al doilea pe piața globală a senzorilor de imagine pentru smartphone-uri, cu o cotă de 32%. Rezultatele sunt pentru primele șase luni ale anului 2020 (H1 2020), potrivit companiei de studiu de piață Strategy Analytics. Piața globală a senzorilor de imagine pentru smartphone-uri a înregistrat o creștere a veniturilor de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut. Au fost înregistrate venituri de 6,3 miliarde de dolari SUA în prima jumătate a anului, potrivit Strategy Analytics.

Creșterea pieței senzorilor de imagine a fost încetinită de impactul pandemiei asupra pieței globale a smartphone-urilor”. A declarat Stephen Entwistle, vicepreședinte al Practicii Tehnologiilor Strategice la Strategy Analytics. „Cu toate acestea, este de așteptat că impulsul în jurul senzorilor cu pixeli mari și utilizarea mai multor camere pe smartphone-uri să cunoască o puternică creștere în a doua jumătate a anului 2020”.

Strategy Analytics este o companie independentă de cercetare și consultanță din SUA fondată în 1 ianuarie 1968. Compania are sediul central în Boston, Massachusetts, Statele Unite. Are birouri în UK, Germania, Japonia, Coreea, India și China.

Samsung este foarte activă în ultimul timp pe piața senzorilor de imagine. Compania a lansat mai întâi senzorul de 48MP și apoi unul de 64 megapixeli în 2019. Ultimul de găsește pe mai multe telefoane mid-range din seria Galaxy A, cum ar fi Samsung Galaxy A71 iar primul pe Galaxy A51. Gigantul tech a continuat apoi cu ISOCELL HM1 și HMX de 108MP. Samsung a folosit și folosește acești senzori în propriile smartphone-uri, dar și îi furnizează altor producători precum Xiaomi.

Compania Samsung are în vedere lansarea altor senzori foto pentru camere și mai performante. Au fost informații despre senzori de 150, 250 și chiar 600 megapixeli pentru smartphone-uri în viitorul foarte apropiat.