Acasă Stiri Samsung pe locul 2 pe piața mondială a smartphone-urilor în Q4 2020

Samsung pe locul 2 pe piața mondială a smartphone-urilor în Q4 2020

Samsung Electronics a coborât pe al doilea loc pe piața globală a smartphone-urilor în al patrulea trimestru al anului 2020. Datele au fost publicate de International Data Corp. (IDC) ieri. Apple Inc. este compania care a trecut pe primul loc după lansarea noii sale serii de iPhone 12.

Samsung a livrat 73,9 milioane de smartphone-uri în perioada octombrie-decembrie, în creștere cu 6,2% față de aceeași perioadă din anul 2019. Gigantul high-tech sud-coreean a obținut o cotă de piață de 19,2%, potrivit companiei de cercetare de piață International Data Corp.

Apple pe primul loc în Q4 2020 urmată de Samsung

Apple a fost cel mai performant în al patrulea trimestru după livrarea a 90,1 milioane de iPhone-uri. Compania americană a avut o creștere de 22,2% față de aceeași perioadă a anului precedent (Q4 2019). În ultimul trimestru din 2020 Apple a înregistrat o cotă de piață la nivel global de 23,4 la sută. Volumul său de livrări în al patrulea trimestru din 2020 a fost cel mai mare înregistrat de o singură companie într-un singur trimestru. În datele IDC pentru al treilea trimestru, Samsung a fost cel mai important furnizor de smartphone-uri cu o cotă de piață de 22,7%, în timp ce Apple a fost pe locul patru.

Compania chineză Xiaomi Corp. și-a păstrat statutul de al treilea cel mai mare jucător de pe piață. Xiaomi a avut o cotă de piață de 11,2% după livrarea a 43,3 milioane de telefoane inteligente în Q4 2020. Este o creștere cu 32% față de aceeași perioadă din anul 2019.

The Korea Herald este un cotidian sud-coreean care oferă o varietate de conținut din toate domeniile de activitate. Are sediul în Seul, Coreea de Sud și a fost fondat în 1953. The Korea Herald este editat în limbă engleză și distribuit în peste 80 de țări.

Oppo a ajuns pe locul patru cu o cotă de piață de 8,8%, cu livrări de 33,8 milioane de smartphone-uri. Huawei a coborât pe locul 5 după ce a livrat doar 32,3 milioane de smartphone-uri în Q4 2020. Este o scădere 42,4% față de trimestrul patru din 2019, în special din cauza sancțiunilor SUA, conform The Korea Herald.

Samsung pe primul loc în cota globală de piață în 2020

Piața globală a smartphone-urilor din trimestrul patru 2020 a crescut cu 4,3% cu un total de 385,9 milioane de smartphone-uri livrate în trimestrul patru din 2020, potrivit IDC. Cu toate acestea, pentru întregul an 2020, Samsung a rămas marca nr. 1 de smartphone-uri datorită succesului continuu al seriei Galaxy A. Samsung a avut 20% din cota de piață globală. Apple și Huawei (inclusiv Honor) au ocupat al doilea și respectiv al treilea loc.

Trebuie remarcat faptul că firme precum IDC nu au informații despre lanțurile de aprovizionare sau de vânzare cu amănuntul ale Apple. IDC și alte companii de cercetare de piață oferă estimări bazate pe cercetări independente. Metodologia și, mai important, rezultatele firmelor de cercetare a pieței au fost puse sub semnul întrebării în trecut, directorii Apple respingând datele ca fiind în mare parte incorecte.

Piața globală a smartphone-urilor din 2020 a înregistrat o scădere de 5,9% sau 7% (în funcție de compania de studio de piață), deoarece COVID 19 și blocarea în case au făcut ravagii în lanțurile de aprovizionare și au încetinit producția. Cu toate acestea, analiștii de piață sunt siguri că piața va reveni în 2021, după cum reiese din vânzările puternice din Q4 2020.

Stiri

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...

Samsung Galaxy E02 are pagină de asistență live, lansare iminentă

Samsung este în plină activitate de lansare a noi smartphone-uri. Dar oare când nu este Samsung ocupat cu așa ceva? După lansarea...

Cipul Snapdragon X60 5G pentru iPhone 13 va fi fabricat de Samsung

Cipul Snapdragon X60 5G pentru Apple iPhone 13 va fi realizat de cel mai mare rival al companiei americane - Samsung. Cu...

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...

Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentală în Australia

Australian Signals Directorate - Direcția semnale australiene (ASD) a aprobat patru noi smartphone-uri Samsung Galaxy pentru utilizare guvernamentală în Australia. Agenția a...

ANC și calitatea impresionantă a sunetului pune „Pro” în Galaxy Buds Pro

Cu atât de mult conținut disponibil la îndemână, căștile fără fir au o capacitate unică de a îmbunătăți viața de zi cu...