Samsung ocupă locul 3 pe piața ceasurilor inteligente în Q3 2020

621
Samsung ocupa locul 3 pe piata ceasurilor inteligente in Q3 2020
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. a trecut pe locul trei pe piața globală a ceasurilor inteligente în al treilea trimestru din 2020. Acest lucru s-a datorat în mare parte vânzărilor mari ale ceasului inteligent Galaxy Watch 3. Datele despre situația pe piață globală a smartwatch-urilor au fost publicate ieri de Counterpoint Research, o companie de cercetare de piață.

Samsung a reprezentat 10% din livrările globale de ceasuri inteligente în perioada iulie-septembrie 2020. Este o creștere de 2% față de perioada identică din anul precedent. Gigantul tech sud-coreean a depășit compania BBK Electronics din China, care a ocupat locul patru cu o cotă de 7%.

Galaxy Watch 3 a impulsionat vânzările Samsung

Samsung a revenit în al treilea trimestru odată cu lansarea ceasului Galaxy Watch 3. În ceea ce privește veniturile, Samsung a crescut cu 59% de la an la an și așteptăm o creștere și mai mare„. A declarat Lim Su-jeong, analist senior la Counterpoint Research.

Apple Inc. și-a apărat poziția de top în al treilea trimestru cu o cotă de piață de 28%. Gigantul american a avut o creștere cu 2% față de trimestrul trei din anul trecut. În al treilea trimestru din 2020 compania din SUA a lansat primul său ceas inteligent de nivel mediu, Apple Watch SE. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Apple Watch 6 vs Samsung Galaxy Watch 3.

În ceea ce privește vânzările, poziția Apple este și mai puternică”, a adăugat Lim. „În al treilea trimestru, a realizat 2,3 miliarde de dolari. Este aproape jumătate din încasările globale din smartwatch-uri și o creștere de 18% față de aceeași perioadă a anului trecut„.

BBK Electronics este o companie multinațională din China fondată în 1998. Produce și comercializează televizoare, camere digitale, smartphone-uri, playere Blu-ray și ceasuri inteligente. BBK deține mărcile Oppo, Vivo, OnePlus, Realme și iQOO.

Compania chineză Huawei Technologies Co. a ocupat locul doi pe piața ceasurilor inteligente în Q3 2020. Cota de piață Huawei a crescut la 15% de la 10% cu un an mai devreme. Livrările globale de ceasuri inteligente au crescut cu 6% în trimestru trei, odată cu lansarea de noi modele, a spus Counterpoint Research, citat de Yonhap.

China a devenit cea mai mare piață după ce a depășit America de Nord. China a reprezentat 30,2% din livrările globale de ceasuri inteligente în al treilea trimestru din acest an. America de Nord a reprezentat 29,9 la sută din livrările globale de ceasuri inteligente.