Samsung pe locul doi în 2019 la numărul de smartphone-uri 5G vândute

864
Sursa Foto: theverge.com

Conform Strategy Analytics, citat de The Korea Herald, Samsung a avut o cotă de 35,8% pe piața globală a smartphone-urilor 5G anul trecut. Samsung a livrat de 6,7 milioane de smartphone-uri 5G în întreaga lume, potrivit datelor companiei de cercetare de piață. Gigantul tehnic sud-coreean se confruntă cu provocări dure ale rivalilor chinezi și în zona 5G.

Datele arată că Huawei, s-a clasat pe primul loc prin expedierea a 6,9 milioane de smartphone-uri 5G pentru o cotă de piață de 36,9%. Marea majoritate a acestora au fost vândute pe imensa piață din China. Huawei nu a vândut smartphone-uri 5G în Stalele Unite și Canada și nici în majoritatea țărilor europene.

Trei companii din China și două din Coreea domină piața 5G

În ciuda războiului comercial SUA – China, poziția de top a Huawei pe piață a fost ajută în cea mai mare parte de vânzările de acasă. Cu toate acestea, vânzările de smartphone-uri 5G ale companiei Samsung au cuprins o gamă largă de țări. Țările din Uniunea Europeană, Marea Britanie și până în Statele Unite, arată datele Strategy Analytics.

Un alt producător chinez de smartphone, Vivo Communication Technology Co., a ocupat locul trei, cu o cotă de piață de 10,7%. A fost urmat de Xiaomi Corp. cu 6,4%. Compania sud-coreeană de tehnologie LG Electronics Inc. a ocupat locul 5 la 4,8%.

Strategy Analytics este o companie independentă de cercetare și consultanță din Statele Unite fondată în 1968. Compania are sediul în Boston și birouri în Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, India și China.

Livrările globale de smartphone-uri 5G au atins 18,7 milioane de unități în 2019, conform Strategy Analytics. A fost o cifră mai mare decât toate prognozele companiilor de cercetare de piață și estimările specialiștilor.

Concurența dintre producătorii din China și cei din Coreea de Sud și cumpărătorii foarte mulți din China au fost principalii factori ai cererii 5G”. A declarat Ken Hyers, director la compania de studiu de piață Strategia Analytics. „Alte regiuni, cum ar fi SUA și Europa, au rămas în urma Asiei la cumpărări, dar ne așteptăm să recupereze decalajul până la sfârșitul acestui an„. Și mai adăugăm și noi ceva: Coreea de Sud a fost prima țară din lume unde rețeaua 5G a fost lansată la nivel național. Acolo Samsung a făcut legea cu Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 5G și Note 10+5G, cu Galaxy Fold 5G sau Galaxy S11 5G. Tot în Coreea de Sud, Samsung a lansat și un telefon mai ieftin cu 5G, Samsung Galaxy A90 5G.

Problemele globale ar putea încetini piața 5G

Vânzările de smartphone-uri 5G de pe glob vor crește și mai mult în acest an. Tot mai mulți producători de telefoane vor lansa smartphone-uri 5G. Conform unei alte companii de studiu de piață, Gartner, din SUA, vânzările globale de smartphone-uri 5G din acest an ar putea depăși 221 de milioane de unități.

Viitoarele modele 5G de la Apple iPhone și de la alte mărci mari vor fi cea mai tare parte a pieței de smartphone-uri din acest an”. A declarat Neil Mawston, director executiv la Strategy Analytics.

Cu toate acestea, sperietura recentă cauzată de coronavirus restricționează în prezent comerțul în unele părți din China. Acest lucru poate duce la o încetinire a ofertei sau a cererii 5G în Asia sau în întreaga lume în prima jumătate a anului 2020. Jucătorii industriei mobile ar trebui să fie pregătiți pentru vânzările sumbre de 5G în unele piețe„.