Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

402
Samsung se mentine pe locul doi mondial pe piata tabletelor in Q2 2021
Sursa Foto: via en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost publicate ieri de compania de studiu de piață Strategy Analytics. Samsung este în creștere ca vânzări de tablete și se străduiește să ajungă din urmă liderul din domeniu Apple Inc.

Gigantul sud-coreean a înregistrat o cotă de piață de 18% în perioada aprilie-iunie 2021. Compania Samsung a livrat în această perioadă 8,2 milioane de tablete Galaxy Tab. Samsung a înregistrat o creștere  cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit companiei Strategy Analytics.

Apple, Samsung și Lenovo pe primele locuri în cota de piață

Piața tabletelor Android se confruntă cu mari schimbări, pe măsură ce furnizorii își reorganizează portofoliile pentru soluții de productivitate pentru epoca de lucru hibrid și învățare digitală”. A spus Chirag Upadhyay, analist la Strategy Analytics, conform agenției de presă din Coreea de Sud, Yonhap. „Samsung conduce segmentul Android cu seria Galaxy Tab S7, dotată cu multe funcții premium precum conectivitatea 5G”.

Apple și-a apărat poziția de top cu o cotă de 35% în trimestru doi din acest an. Vânzările companiei americane de Apple iPad au crescut cu 11%, față de Q2 2020, ajungând la 15,8 milioane de unități în Q2 2021. Lenovo Group Ltd. s-a clasat pe locul al treilea, cu o cotă de 10%. Vânzările Lenovo au crescut cel mai mult de la an la an, față de cele ale companiilor Apple și Samsung. Lenovo a avut o creștere de 67% față de aceeași perioadă a anului precedent, a ajuns la 4,7 milioane de unități. Amazon a ocupat al patrulea loc cu o cotă de 9%, urmată de Huawei cu o cotă de 5%.

Strategy Analytics este o firmă de cercetare și consultanță globală, una din cele mai mari din domeniu. Compania are sediul central în Boston, SUA, cu birouri în UK, Franța, Germania, Japonia, Coreea, Taiwan, India și China.

Probleme cu aprovizionare cu cipuri pentru tablete

Livrările de tablete la nivel mondial au atins 45,2 milioane de unități în al doilea trimestru din 2021. Însă, conform Strategy Analytics, creșterea lor a rămas aproape constantă în comparație cu trimestrul anterior din cauza constrângerilor de aprovizionare. A avut un rol negativ important în acest lucru și lipsa cip-urilor, lucru simțit și de producătorii de smartphone-uri.

Opțiunile hibride de lucru și învățarea virtuală continuă să alimenteze cererea mare de dispozitive mobile de calcul. Se așteaptă ca vânzătorii să se confrunte cu penurii de aprovizionare în creștere și pentru pentru restul anului 2021”. A spus Eric Smith, director la Strategy Analytics. „Dacă costurile mai ridicate ale componentelor și transportului intră în etichetele de preț ale tabletei, așa cum era de așteptat, competivitatea pentru dispozitivele mobile de calcul va fi intensă”.

Am scris mai sus despre aportul seriei emblematice Samsung Galaxy Tab S7 la creșterea cotei de piață Samsung. Ultimele informații primite sugerează că seria Galaxy Tab S8 este deja în lucru la Samsung, o lansare fiind prevăzută în ianuarie 2022.