Compania Samsung lucrează la un set de căști Galaxy VR

351
Compania Samsung lucreaza la un set de casti Galaxy VR
Sursa foto: phonearena.com

Chiar dacă realitatea virtuală părea că are nevoie de ani pentru a decola în mod corespunzător, acum lucrurile încep să se schimbe rapid. Apple lucrează din greu la căștile sale VR/AR, iar Facebook (acum Meta) este dornic să îmbrățișeze metaversul. Dar nici Apple, nici Meta nu poate face acest lucru fără echipamentul VR necesar. Acum Samsung le sare în ajutor cu un nou set cu cască Galaxy VR.

Între timp, Samsung a vrut să renunțe la căștile VR, dar lucrurile au luat o altă întorsătură. Acum compania vrea să-și îmbunătățească jocul în acest domeniu pentru a nu întârzia la petrecerea VR. O nouă cerere de marcă a fost descoperită de prietenii noștri de la LetsGoDigital. Vedem astfel că Samsung lucrează la un nou set de căști Galaxy VR.

Samsung are experiența necesară cu realitatea virtuală (VR). În perioada 2014-2017 compania a lansat mai multe căști Gear VR. Recent CEO-ul Samsung, Han Jong-hee, a anunțat la Mobile World Congress de la Barcelona că Samsung lucrează la un nou dispozitiv de realitate virtuală, potrivit PhoneArena. Acum Samsung vrea să parieze pe noul trend din jurul Metaverse.

Samsung Galaxy VR și Galaxy 360 în pregătire

Cererile de mărci comerciale Galaxy VR și Galaxy 360 au fost depuse la 30 martie 2022 de Samsung la WIPO (Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală). Aceleași cereri au fost depuse și în Austria în septembrie 2018. Între timp, însă, Samsung nu a lansat încă un produs Galaxy VR. Numele „Galaxy 360” oferă companiei Samsung puțin spațiu de manevră pentru viitorului său set de căști Galaxy VR în perspectiva metaversului. Cu astfel de brevet vedem unde este Samsung, unde ar trebui să fie și unde vrea să ajungă.

Termenul de realitate virtuală (VR) a fost inventat de autorul Damien Broderick în romanul SF „The Judas Mandala”, publicat în 1982. În 1987 termenul a apărut pentru prima dată ca un concept teoretic în Oxford English Dictionary.

Dar, care este probabilitatea de a vedea un dispozitiv Galaxy VR în curând? Am spune că este destul de mare! La MWC 2022 Barcelona, CEO-ul Samsung, Han Jong-hee, a anunțat oficial că Samsung lucrează la un dispozitiv VR. Nu va trece mult până când compania își va anunța dispozitivul legat de Metaverse, a declarat CEO-ul pentru ziarul sud-coreean The Investor. Dar, detaliile despre noile căști Samsung Galaxy VR nu au fost încă făcute publice.

În afară de nume, probabil ca Samsung se concentrează și pe posibilitatea de a conecta cu ușurință căștile Galaxy VR la alte dispozitive Galaxy. La urma urmei și acestea vor face parte din ecosistemul Galaxy. Probabil se vor putea conecta cu smartphone-urile și tabletele Galaxy, dar și la ceasurile Galaxy Watch, la căștile Galaxy Buds și la laptopurile Galaxy Book.

În mod normal, cererile de mărci comerciale sunt depuse aproape de dezvăluirea efectivă a unui dispozitiv. Una peste alta, sunt șanse mari ca un set cu cască Galaxy VR să fie lansat cândva în acest an.