Samsung și Mastercard lansează un card biometric cu senzor de amprentă

603
Samsung si Mastercard anunta card biometric cu senzor de amprenta
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung și Mastercard au anunțat o nouă colaborare strategică în scopul dezvoltării unui Samsung Card cu un scaner de amprentă încorporat, pentru a asigura tranzacții sigure la terminalele de plată din magazine. Detaliile tehnice ale viitorului produs sunt puține, dar se pare că soluția va fi similară Mastercard Biometric Payment Card. Cardul biometric Mastercard a fost lansat pentru prima dată acum câțiva ani, cu un scaner de amprente la bord.

Cu toate acestea, cardul biometric Samsung / Mastercard va fi echipat cu un nou chipset fabricat de Samsung System LSI Business și va fi compatibil cu orice punct de vânzare (POS) sau cu terminalele cu cip Mastercard. Nu este clar momentan dacă cardul biometric făcut în colaborare de Samsung și Mastercard va avea compatibilitate cu Samsung Pay.

Samsung și Mastercard lansează un card biometric

Probabil vom afla mai multe despre viitorul Samsung Card în lunile următoare. Momentan știm că viitorul card dezvoltat de Samsung și Mastercard, va fi disponibil inițial în Coreea de Sud, mai târziu în acest an. Conform SamMobile, compania nu a anunțat încă detalii despre o disponibilitate globală a cardului.

„Dezvoltăm soluții de securitate în diverse aplicații, cum ar fi pașapoarte, carduri de credit și dispozitive mobile. Acum vom lucra cu Mastercard pentru a crea un mediu în care consumatorii să poată utiliza serviciile de carduri de plată cu o liniște sufletească„. A spus vicepreședintele Samsung Electronics Harry Cho.

Samsung a declarat într-un comunicat de presă: „Aceste carduri biometrice vor integra mai multe cipuri discrete cheie. În acest fel va fi eficientizat designul general al componentelor și va permite o dezvoltare mai eficientă”.

Mastercard Inc. este o corporație multinațională de servicii financiare, cu sediul în New York, SUA. Cu Mastercard se poate plăti în peste 210 țări. Inițial sloganul companiei a fost „Există anumite lucruri pe care banii nu le pot cumpăra. Pentru orice altceva există MasterCard”.

Chiar și în Coreea de Sud, Samsung susține că lansarea cardului biometric va fi treptată. Lansarea va începe la un nivel corporativ unde sunt înregistrate tranzacțiile internaționale cele mai frecvente. Așa cum am scris mai sus, niciun cuvânt despre compatibilitatea cu Samsung Pay.

Cardul va putea fi utilizat la orice terminal de plată Mastercard din magazin, au spus companiile. Persoanele care vor folosi Samsung Card nu trebuie să introducă un cod PIN atunci când efectuează tranzacții.

Potrivit vicepreședintelui Samsung Card, Hanjoo Yoon, cardul biometric este un exemplu al eforturilor companiei de a oferi consumatorilor soluții inovatoare și convenabile. Gigantul tech folosește sisteme de detectare a fraudei pentru a oferi o soluție sigură și eficientă.