Telefoanele Samsung cu imagini de fundal Material You în Android 12

375
Telefoanele Samsung cu imagini de fundal Material You in Android 12
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Android 12 va introduce cea mai semnificativă actualizare UI pe platformă de la lansarea Android 5.0 Lollipop din 2014. Atunci Google a dezvăluit Material Design, brandingul companiei pentru limbajul său de design. Limbajul de proiectare Google a evoluat permanent cu accent pe personalizare, iar cea mai recentă iterație se numește Material You.

Una dintre cele mai frumoase caracteristici noi din Android 12 și Material You este că adaptează interfața la fundalurile pe care le alegeți. Până acum, acest lucru lipsește în interfața One UI 4 a Samsung, momentan în beta, care va veni în curând pe Galaxy împreună cu Android 12. Dar există speranță: sistemul poate ajunge pe telefoanele Samsung mai târziu.

Una dintre caracteristicile cheie ale Material You este sistemul tematic numit „cod Monet”. Acesta generează automat o paletă de culori pentru sistem pe baza imaginii de fundal a utilizatorului. Potrivit Google, un motor de extragere a culorilor care folosește un algoritm de grupare cu obiective de culoare, iar Material You determină culorile dominante și mai puțin dominante ale tapetului utilizatorului.

Android 12 cu Material You pentru imagini de fundal pe Samsung Galaxy

Google a lansat noul limbaj de proiectare Material You la I / O 2021. Acum compania a început să lanseze modificările de proiectare ale aplicațiilor sale pe baza noilor linii directoare. Cu lansarea stabilă Android 12 foarte aproape, compania a intensificat semnificativ lansarea Material You.

În luna mai – cu mult înainte ca One UI 4 să apară pe radar – ne-am uitat înainte la Android 12. Unul dintre gadgeturile Android 12 care vor ajunge și la One UI 4 este sistemul care adaptează designul interfeței la imaginea de fundal setată de dvs. Acest sistem – denumit cod Monet – face parte din interfața pe care o proiectați în noua versiune a sistemului de operare Google.

Claude Monet a fost un pictor francez, unul dintre fondatorii impresionismului. Tabloul „Meules” pictat în anii 1890-1891 a fost vândut în mai 2019 de casa de licitații Sotheby din New York cu suma de 110,7 milioane de dolari!

Cu toate acestea, la programul One UI 4 beta la seria Galaxy S21 Monet nu face parte din One UI. Și asta e păcat. În cele din urmă, este foarte interesant dacă puteți regla automat schema de culori a interfeței telefonului dvs. schimbând imaginea de fundal.

Dar, există speranță. Pentru că, deși cod Monet în versiunea 12 de Android nu poate fi folosit încă de către producătorii de telefoane, altele decât Google, acest lucru pare să se schimbe mai târziu. GlaxyClub scrie că într-o variantă ulterioară de Android 12, Monet va fi cel mai probabil încorporat într-o interfață One UI de către terți. Deci va ajunge și pe telefoanele Samsung Galaxy.

Codul Monet inițial pe seria Galaxy S21

Acest lucru nu înseamnă, desigur, că Samsung va adăuga sistemul Monet la One UI 4. Dar cel puțin este clar că în curând – spre deosebire de acum – acest lucru va fi practic posibil. Cu puțin noroc, vom vedea caracteristica pe telefoanele Samsung mai târziu în 2022, de exemplu în One UI versiunea 4.x.

Dar mai întâi, Samsung va aduce One UI 4 și Android 12 fără Monet pe destul de multe telefoane. Prima dintre acestea este seria Galaxy S21 care va primi actualizarea înainte de sfârșitul anului 2021. Un upgrade la Android 12.1 și One UI 4.x va urma doar după aceea.