Samsung aduce Matter la SmartThings – o nouă eră a interoperabilității

262
Samsung aduce Matter la SmartThings
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat disponibilitatea funcționalității Matter, permițând controlul fără probleme a dispozitivului prin aplicația SmartThings. Hub-urile SmartThings vor primi o actualizare over-the-air, iar aplicația SmartThings Android va fi actualizată pentru a oferi capacitatea de a controla toate dispozitivele compatibile cu Matter. Prin această actualizare, utilizatorii SmartThings își pot controla dispozitivele Matter dintr-o singură aplicație. Anterior trebuiau să folosească mai multe aplicații de la diferiți producători de dispozitive.

În calitate de pionier în industria Smart Home, Samsung a contribuit de la bun început la dezvoltarea Matter. Mai mult a fost una dintre primele companii care a primit certificarea Matter. La începutul acestui an, Samsung a dezvăluit televizoare și frigidere Family Hub care vor fi actualizate pentru a suporta funcționalitatea Matter Controller. În acest fel se vor simplifica experiențele atât cu dispozitivele Samsung, cât și cu dispozitivele terțe. În mai 2022, SmartThings și-a anunțat Programul de acces timpuriu pentru parteneri, următorul pas către un ecosistem compatibil cu Matter, care a oferit partenerilor selecționați un avans în testarea hub-ului SmartThings și a software-ului mobil care sprijină Matter.

SmartThings este tehnologia principală care permite o viață conectată și conduce viitorul IoT. Platforma sa deschisă acceptă deja mii de dispozitive de la sute de mărci și oferă posibilități infinite inovatorilor și dezvoltatorilor. Compania se angajează să aducă funcționalități inteligente simple și de încredere pentru a oferi experiențe unificatoare care îi inspiră pe oameni să facă o diferență în viața lor de zi cu zi. În prezent, milioane de oameni din peste 200 de țări accesează zilnic tehnologia SmartThings pentru a crea automatizări și control al caselor lor inteligente prin aplicația SmartThings și printr-o gamă de produse Samsung. Este vorba despre telefoane, televizoare și aparate digitale. SmartThings oferă cel mai flexibil număr de protocoale, inclusiv noul standard IoT, Matter.

Samsung aduce Matter la SmartThings

Acum trecem de la conectivitate de bază la construirea de experiențe incredibile”. A declarat Jaeyeon Jung, Head of SmartThings, Mobile eXperience Business la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Materia este viitorul, oferind consumatorilor o opțiune extinsă și compatibilitate cu dispozitivele inteligente la scară. Astăzi marchează cea mai importantă piatră de hotar de până acum către adoptarea în masă a caselor inteligente”.

SmartThings acceptă o funcție numită multi-administrator. Aceasta permite utilizatorilor să-și controleze dispozitivele Matter de pe mai multe platforme și aplicații. Luna aceasta, Samsung și Google au anunțat un parteneriat extins pentru a duce suportul multi-administrator la următorul nivel. În acest fel se va  îmbunătăți interoperabilitatea și oferind experiențe mai bune pentru utilizatori. Platforma deschisă a SmartThings oferă unul dintre cele mai mari ecosisteme integrate, iar produsele certificate Matter vor fi lansate peste mărci, inclusiv Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale și multe altele.

Eve Systems este un producător german de case inteligente și de automatizare a locuinței, fondat la 27 iunie 2018. Eve oferă printre altele, senzori pentru consumul de energie electrică, calitatea aerului, temperatură sau pentru controlul ușilor și ferestrelor.

Suportul SmartThings Matter Controller va începe cu a doua și a treia generație a SmartThings Hub, precum și Aeotec Smart Home Hub. Toate hub-urile vor continua să accepte dispozitive Zigbee, Z-Wave și rețelele locale, inclusiv Wi-Fi și Ethernet. Toate vor fi actualizate prin rețea pentru a permite suportul pentru dispozitivele Wi-Fi, Ethernet și Thread-based Matter.

Pentru mai multe informații despre SmartThings, vă rugăm să vizitați www.smartthings.com.