Samsung a lansat noul pachet de memorie multi-chip uMCP

210
Samsung a lansat noul pachet de memorie multichip uMCP
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat ieri că a început să producă în masă cea mai recentă soluție de memorie pentru smartphone, pachetul multi-chip (uMCP) bazat pe UFS LPDDR5. Samsung LPDDR5 uMCP integrează cel mai rapid LPDDR5 DRAM cu cel mai recent UFS 3.1 flash NAND. Noul pachet oferă cea mai înaltă performanță, capacitate și eficiență pentru a face funcționalitatea 5G accesibilă pentru utilizatorii de smartphone-uri.

Noul LPDDR5 uMCP este construit pe moștenirea noastră în memorie și cunoștințe de ambalare. Acesta va permite consumatorilor să se bucure de streaming neîntrerupt, jocuri și experiențe de realitate mixtă inclusiv pe dispozitive de nivel inferior”. A declarat Young-soo Sohn, vicepreședinte de planificare a produselor de memorie la Samsung Electronics.

Noua memorie uMCP aduce performațe superioare telefoanelor medii

Samsung LPDDR5 uMCP oferă viteză extrem de rapidă și capacitate mare de stocare cu un consum foarte mic. Această combinație va permite accesul utilizatorilor la numeroase aplicații 5G, anterior disponibile doar pe modele emblematice. Este vorba despre fotografii foarte detaliate, jocuri cu intensitate grafică și realitate augmentată (AR).

Astfel de capabilități de nivelul telefoanelor emblematice sunt posibile printr-o îmbunătățire de aproape 50% a performanței DRAM, de la 17GB pe secundă la 25GB / s. În același timp are loc o dublare a performanței memoriei flash NAND, de la 1,5GB / s la 3GB / s, față de soluția UFS 2.2 bazată pe LPDDR4X anterioară.

Memoria flash NAND a fost inventată de Dr. Fujio Masuoka în anul 1980 și introdusă de Toshiba în 1989. Numele de „flash” a fost sugerat de un coleg lui Masuoka. Acestuia procesul de ștergere îi amintea de blițul unei aparat foto (în engleză: flash).

Noul Samsung uMCP ajută, de asemenea, la maximizarea eficienței spațiului în cadrul unui smartphone. Prin integrarea stocării DRAM și NAND într-un singur pachet compact (11,5 x 13 mm), rămâne spațiu pentru alte caracteristici. Cu memoria DRAM variind de la 6 la 12GB și opțiuni de stocare de la 128 la 512GB, Samsung uMCP poate fi personalizat cu ușurință pentru a se potrivi nevoilor diverse ale smartphone-urilor 5G din segmentele mid-range și high-end.

Samsung a finalizat cu succes testarea compatibilității pachetului uMCP cu mai mulți producători globali de smartphone-uri, conform Samsung Newsroom. Acum se așteaptă ca dispozitivele Samsung Galaxy echipate cu memoria uMCP să ajungă pe piețele principale începând cu această lună.