Samsung este cel mai mare producător de memorie NAND din lume

381
Sursa Foto: via SamMobile.com
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung este cel mai mare producător de memorie flash NAND din lume. Cel puțin pentru moment acest titlu mondial nu poate fi contestat de nimeni și nu sunt semne că cineva poate atenta la locul Samsung. Au fost zvonuri despre fuziunea celor doi mari rivali Samsung de pe piață – Kioxia și Western Digital. Ceea ce părea o afacere încheiată între companiile din Japonia și SUA în această vară, nu s-a concretizat.

Surse apropiate celor două companii susțin că discuțiile privind fuziunea sunt într-un impas de ceva vreme. Cauzele care stau la baza neînțelegerii și impasului actual sunt multiple și profund înrădăcinate. De exemplu, dezacordurile de evaluare și preocupările privind aprobarea reglementărilor sunt principalele probleme din spatele blocajului actual. Conform SamMobile probabil că acesta va fi sfârșitul încercării de achiziție a Western Digital de către Kioxia. Indiferent de motive, acesta este un rezultat excelent pentru Samsung.

Samsung controlează aproape 35% din piața mondială NAND

Memoria NAND a fost introdusă de Toshiba în 1989. Memoria flash NAND este un tip de tehnologie de stocare non-volatilă care nu necesită energie pentru a reține datele. Memoria NAND se găsește în principal în carduri de memorie, unități flash USB, unități SSD (cele produse din 2009), smartphone-uri și produse similare, pentru stocarea generală și transferul de date.

Potrivit companiei de cercetare de piață Statista, Samsung are o cotă de piață, ca memorii flash NAND, de peste 34%. Între timp, în Q2 2021 cotele de piață ale Kioxia și Western Digital sunt de 18,3 și respectiv 14,7%. Asta înseamnă că, chiar și combinate cotele Kioxia și Western Digital nu ar reuși să depășească Samsung. Cel puțin nu peste noapte.

Western Digital este o companie americană fondată în 1970 cu sediul în San Jose, California. Proiectează, produce și vinde produse de tehnologie a datelor, inclusiv dispozitive de stocare, sisteme de centre de date și de stocare în cloud.

Imaginea pe termen mediu este cu totul alta. Lăsând deoparte logistica, combinarea departamentelor lor de vânzări și cercetare și dezvoltare le-ar permite cu siguranță celor două companii să atenteze la locul unu ocupat de Samsung. Desigur, asta presupunând că fuziunea Western Digital și Kioxia ar fi materializată și nu ar pierde din valoare. Numai că în acest moment, acest lucru este un mare „dacă”.

În plus nici Samsung nu doarme pe lauri, în timp ce cei mai mari rivali ai săi planificau să-și unească forțele. Gigantul sud-coreean caută să-și mențină primul loc în memorii flash NAND prin investiții agresive atât în ​​logistică, cât și în cercetare și dezvoltare.