Samsung Message Guard vă protejează de amenințări noi și invizibile

262
Samsung Message Guard
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Știați că doar primirea unei imagini ar putea fi suficientă pentru a permite hackerilor să intre într-un dispozitiv? Deși toată lumea știe să nu deschidă legături sau atașamente aleatorii, asta nu mai garantează siguranța, deoarece infractorii cibernetici explorează în mod constant noi metode de atac. Următoarea mare amenințare la adresa securității mobile s-ar putea întâmpla oricui, dar Samsung are o nouă linie de apărare. Este vorba despre Samsung Message Guard.

Exploatarea situațiilor zero-click sunt cel mai recent tip de atac cibernetic. Adică simpla apariție au unui mesaj, fără a-l deschide poate fi o amenințare pentru telefon, tabletă sau un alt dispozitiv. O astfel de situație poate avea loc oricând se primește o imagine pe telefon. O singură imagine ar putea ascunde cod rău intenționat. Deși nu a existat niciun semn de astfel de atacuri asupra smartphone-urilor Samsung Galaxy, compania se uită constant în viitor pentru a anticipa potențialele amenințări. Pentru acest lucru a dezvoltat măsuri de securitate preventive, cum ar fi Samsung Message Guard.

Nouă securitate Samsung Message Guard pentru noi amenințări

Imaginează-ți asta: telefonul tău primește o imagine. Vibrează ușor în buzunar înainte de a rămâne nemișcat. Sau este pe noptieră, luminându-se pentru scurt timp în timp ce dormi. Nu v-ați atins telefonul, dar este posibil ca cineva să vă citească deja mesajele, să vă răsfoiască galeria și să vă copieze detaliile bancare.

Amenințările zero-click este cea mai recentă amenințare într-o eră a criminalității cibernetice care vizează datele utilizatorilor. Unul din trei consumatori din întreaga lume a fost victima unei încălcări a datelor în care datele lor personale au fost piratate, potrivit Samsung Newsroom. Încălcările de date sunt din ce în ce mai frecvente, cu rate care s-au triplat între 2013 și 2021. În acest fel Samsung Message Guard va fi mai ceva ca Garda Elvețiană pentru dispozitivele Samsung Galaxy.

Garda Elvețiană formată din 135 de oameni este responsabilă de securitatea papei. Bărbații trebuie să fie elvețieni catolici necăsătoriți cu vârsta între 19 și 30 de ani și minim 1,74 m înălțime. Trebuie să aibă serviciul militar obligatoriu în Elveția.

Amenințările evoluează, dar și securitatea mobilă a companiei Samsung. Telefoanele inteligente Samsung Galaxy oferă garanții complete cu platforma puternică Samsung Knox, iar utilizatorii sunt deja protejați de atacuri folosind formate video și audio. Samsung Message Guard duce această securitate cu un pas mai departe, protejându-vă dispozitivul în mod preventiv, limitând expunerea la amenințări invizibile deghizate în atașamente de imagine. Samsung Message Guard acceptă protecție împotriva următoarelor formate de imagine: PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP, WBMP.

Soluția de securitate funcționează în prezent pe Samsung Messages și Google Messages. Aplicația de mesagerie implicită variază în funcție de piață. O actualizare de software va fi lansată în scurt timp pentru a permite Samsung Message Guard să vă protejeze și prin aplicațiile de mesagerie terță parte.

Un mediu mult mai sigur cu Samsung Message Guard

Samsung Message Guard este un „sandbox” avansat sau un fel de carantină virtuală. Când sosește un fișier imagine, acesta este blocat și izolat de restul dispozitivului. Acest lucru împiedică codul rău intenționat să acceseze fișierele telefonului sau să interacționeze cu sistemul de operare al acestuia. Samsung Message Guard verifică fișierul bit cu bit și îl procesează într-un mediu controlat pentru a se asigura că nu poate infecta restul dispozitivului.

Mai simplu spus, Samsung Message Guard neutralizează automat orice potențială amenințare care se ascunde în fișierele imagine înainte ca acestea să aibă șansa de a vă face vreun rău. De asemenea, rulează silențios și în mare parte invizibil în fundal și nu trebuie activat de utilizator. Așadar, acolo unde înainte puteai fi pus în pericol fără să faci nimic, acum ești protejat de exploatările fără clic fără să ridici un deget.

Samsung Message Guard este doar cea mai recentă soluție de securitate de la Samsung. Separat, dispozitivele Samsung Galaxy oferă deja protecția de securitate și confidențialitate de vârf în industrie în alte domenii, datorită lui Samsung Knox. Acesta oferă protecție end-to-end la fiecare nivel de hardware și software, precum și detectarea amenințărilor în timp real.

Samsung Message Guard este o soluție pentru seria Samsung Galaxy S23. Acesta va fi implementat treptat pe alte smartphone-uri și tablete Galaxy care au interfață de utilizare Samsung One 5.1 sau o versiune ulterioară mai târziu în acest an.