Televizoarele Samsung Micro LED de dimensiuni mici amânate până în 2024

322
Televizoarele Samsung Micro LED
Sursa foto: whathifi.com

Samsung a lansat până acum mai multe televizoare Micro LED, dar acestea sunt de dimensiuni mari și foarte scumpe, aveți nevoie de buzunare adânci pentru a cumpăra unul. Planul companiei de a lansa noile sale televizoare Samsung Micro LED mai mici la sfârșitul acestui an a fost împiedicat de unele problemele de producție.

Televizorul Samsung The Wall a fost lansat până acum în dimensiuni de 110 inch (279,4 centimetri); 140 inch (370,84 centimetri); sau 220 inch (558,8 centimetri). Acestea fiind extrem de scumpe, multă lume așteaptă ca Samsung să lanseze aceste televizoare în dimensiuni mai mici și prețuri tolerabile. Compania Samsung a promis acest lucru.

Conform Whathifi, se pare că unele probleme de ordin tehnic vor opri lansarea televizoarelor Samsung Micro LED de 88 inch (223,52 centimetri) și 99 inch (251,46 centimetri) până în 2024 sau chiar 2025. În martie, se credea că Samsung este pe cale să înceapă producția televizorului său Micro LED de 99 de inch în Q2 2022, dar acest lucru pare acum foarte puțin probabil. Nici televizorul cu diagonala de 110 inch nu va mi fi produs momentan.

Televizoarele Samsung Micro LED cu diagonale mici – lansarea amânată

Compania a anunțat inițial planuri de a începe producția de ecrane Micro LED 4K mai accesibile în luna mai. În acest fel televizoarele Samsung Micro LED cu aceste ecrane urmau să fie lansate în cursul acestui an. Cu toate acestea, luna trecută au existat speculații că Samsung se lupta deja să respecte termenul limită. Surse Samsung au spus că „producția pentru modelul de 88 de inch a fost amânată până în Q3 2022”.

LED-ul este o diodă semiconductoare ce emite lumină. Culoarea luminii emise depinde de compoziția și de starea materialului folosit și poate fi în spectrul infraroșu, vizibil sau ultraviolet. Rusul Oleg Losev a creat primul LED în anii 1920.

Potrivit unor persoane din interiorul Samsung, designul ecranului de 88 de inch s-a dovedit deosebit de provocator. LED-urile sale măsoară 34 / 85 microni, mult mai mici decât cele utilizate în modelele existente mai mari, care au 75 / 125 μm. Fabricarea acestor cipuri LED minuscule și atașarea celor 11,3 milioane dintre ele necesare pentru modelul de 88 de inch la doar 0,44 mm una de alta este un proces dificil. Multe din aceste LED-uri se pare că se defectează în timpul procesului de montare atunci când sunt fixate pe ecranul LTPS. Spre deosebire de modelul de 88 inch, afișajul de 99 inch are un design mai simplu care reutilizează aceeași tehnologie folosită pe modelul existent de 110 inch.

Ecranele Micro LED sunt cele mai mai bune de pe piață

Pentru cei care nu sunt încă familiarizați, Micro LED este o tehnologie TV de ultimă generație care, în esență, preia cele mai bune calități ale ecranelor OLED și înlătură toate deficiențele acestora. La fel ca OLED, fiecare pixel este auto-emisiv, poate fi complet negru, în timp ce pixelul de lângă el pot fi alb strălucitor sau o culoare vibrantă, creând un contrast incredibil. Samsung a spus că ecranele Micro LED-uri vor oferi peste 1 milion de niveluri de luminozitate și de culoare.

Micro LED-urile pot fi mult mai strălucitoare decât OLED-urile, rezultând, teoretic, un contrast și mai spectaculos. Spre deosebire de televizoarele OLED, care folosesc materiale organice („OLED” înseamnă „Organic Light Emitting Diode”), Micro LED-urile sunt anorganice. Deci nu se degradează și nu pot suferi de reținerea sau arderea imaginii.

Samsung și-a dezvăluit inițial tehnologia Micro LED cu televizorul The Wall la CES 2018. Un televizor Samsung Micro LED The Wall de 146 de inch costă aproximativ 100.000$, un preț nu tocmai atractiv.

În 2021 Samsung a anunțat primele televizoare Micro LED 4K de 110 și 99 inch care costă ceva mai puțin. În ciuda faptului că Samsung a promis o versiune de 76 de inch (193,04 centimetri), compania a renunțat la ea. Compania a trecut acest model pe „o foaie de parcurs viitoare”.

Prețurile pentru aceste dimensiuni mai mici promit să fie mai ieftine, dar cu siguranță nu vor fi accesibile. Informațiile privind prețul pentru dimensiunile mai mici ale televizorului Tha Wall indică un cost care începe de la aproximativ 80.000$. Nu putem decât să sperăm că până în 2024 aceste prețuri ar fi putut scădea.