Samsung lucrează cu Microsoft la soluții de rețea 5G bazate pe cloud

619
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat un acord de colaborare cu Microsoft pentru o soluție de rețea privată 5G, bazată pe cloud, end-to-end. Ca parte a acestei colaborări, cele două companii intenționează să promoveze virtualizarea soluțiilor 5G. Aceasta va include implementarea tehnologiilor RAN virtualizate, Core virtualizate și tehnologii multi-acces Edge Computing (MEC) pe Microsoft Azure.

Un obiectiv cheie al colaborării Microsoft – Samsung este de a stimula inovația care reduce bariera la intrarea în desfășurarea rețelelor private 5G în întreprinderi – inclusiv magazine cu amănuntul, fabrici inteligente și locuri de divertisment, cum ar fi stadioane. Printr-o abordare a pieței bazată pe cloud, companiile își propun să obțină o eficiență sporită a costurilor în implementările 5G.

Soluțiile virtualizate Samsung 5G și Microsoft Azure

Colaborarea Samsung cu Microsoft evidențiază beneficiile cheie ale rețelelor cloud, care pot accelera expansiunea 5G pentru întreprinderi și le pot ajuta să implementeze mai rapid rețelele private 5G. Implementarea soluțiilor 5G complet virtualizate pe o platformă cloud permite, de asemenea, îmbunătățiri considerabile în scalabilitatea și flexibilitatea rețelelor pentru operatorii de telefonie mobilă și întreprinderi.

„Suntem încântați să colaborăm cu Microsoft pentru a ajuta întreprinderile să transforme modul în care operează prin intermediul comunicațiilor 5G”. A declarat Wonil Roh, vicepreședinte senior și șef global de strategie de produs, rețele de afaceri la Samsung conform NewsSamsung. „Vom combina soluțiile 5G virtualizate de la Samsung și cloud-ul Microsoft Azure. Așteptăm cu nerăbdare să oferim o soluție 5G care să promoveze oportunități în sectorul rețelei private. Prin această colaborare, vom continua să depășim limitele inovației în 5G și nu numai”.

Microsoft Azure, denumit în mod obișnuit ca Azure, este un serviciu de cloud (nor) de calcul creat de Microsoft. A fost construit pentru testarea, implementarea și gestionarea aplicațiilor și serviciilor prin intermediul Microsoft gestionate de centre de date.

„Microsoft este încântată să colaboreze cu Samsung pentru a accelera implementarea rețelelor 5G în întreprinderi. Combinația dintre ofertele Microsoft Azure și Samsung 5G virtualizate va permite soluții noi și va reduce barierele la intrarea în rețelele private 5G pentru clienții noștri reciproci din retail, producție, divertisment și multe alte industrii”. A declarat Yousef Khalidi, vicepreședinte corporativ, Azure pentru Operatori, Microsoft Corp.