Telefoanele Samsung mid-range ar putea veni cu ecrane LCD curbate

1062

În 2014, Samsung a debutat smartphone-ul Galaxy Note Edge care ne-a adus primul afișaj cu margini curbe. Acum este un standard în majoritatea telefoanelor emblematice ale companiei Samsung. Dar, potrivit PhonAndroid, ecranele Edge este posibil să debuteze în clasa mid-range a smartphone-urilor Samsung.

Ceea ce a început ca un concept pe planșele proiectanților gigantului sud-coreean în 2014 a depășit așteptările companiei. Design-ul și calitatea acestor ecrane a prins extraordinar la utilizatori și Samsung nu a uitat acest lucru. Acum, potrivit unui nou brevet, ecranele curbate ale companiei ar putea deveni în curând obișnuite în gama mijlocie a companiei sud-coreene.

Cererea de brevet a fost depusă cu un an în urmă și a fost acordată săptămâna trecută. Brevetul descrie o tehnologie LCD care înlocuiește esențial suportul de sticlă obișnuit cu o soluție din plastic. Aceasta înseamnă că panoul poate fi îndoit în timpul procesului de fabricație fără probleme. În plus, reduce fragilitatea afișajului, făcându-l astfel mai greu de spart sau de rupt.

Ecranele LCD cu margini curbate posibil pe gama mid-range

Probabil, o variantă a acestei tehnologii ar putea fi folosită în viitor pe dispozitivele mai ieftine. Vorbim aici cel puțin de gama mid-range. Cu toate acestea, pentru moment, se pare că Samsung se concentrează pe panouri pre-curbate care nu pot fi flexate de utilizator. Acestea sunt rigide, la fel ca afișajele de pe telefoanele inteligente recente din gama Galaxy S și Galaxy Note.

LCD – liquid-crystal display. În 1972, primul ceas de mână cu LCD a fost lansat pe piață, Gruen Teletime, a fost un ceas care afișa patru cifre. În 1973, Sharp Corporation a introdus afișajele LCD pentru calculatoare. Primele televizoare color LCD au fost dezvoltate ca televizoare portabile în Japonia în 1980.

În prezent, Samsung pare să nu aibă planuri imediate de a implementa ecrane LCD cu margini curbe pe smartphone-urile sale. Primele smartphone-uri din gama mid-range vor veni în luna ianuarie, prea repede pentru a avea noile ecrane cu margini curbate. La urma urmei, Galaxy S10 Lite cel mai ieftin din seria Galaxy S10, ar fi fost un bun candidat pentru un astfel de ecran. Numai că acesta, conform tuturor zvonurilor va avea un ecran plat. Cu toate acestea, o astfel de mișcare de la Samsung în viitor nu ar fi deloc surprinzătoare.

În toamnă Samsung a anunțat planurile sale de viitor de a reduce diferențele dintre modelele sale medii și modelele high-end. Mai multe astfel de mișcări au fost deja făcute de Samsung, oferind caracteristici high-end pentru modele mai ieftine. În această situație sunt Galaxy A7 (2018), Galaxy A8s și Samsung Galaxy A9 (2018). Dacă compania poate implementa cu succes afișajele sale curbate pe modele mai ieftine, cu siguranță ar fi o caracteristică excelentă.