Samsung Mini LED TV, noile televizoare posibil lansate în 2021

1053
Sursa Foto: redsharknews.com

Se pare că Samsung se pregătește să lanseze televizoare Mini LED în 2021. Indiscreția provine din surse taiwaneze. Gigantul tech sud-coreean este în discuții cu mai multe companii pentru aceste LED-uri. Acestea sunt Epistar, Lextar, Sanan și HC Semitek, companii active în furnizarea cipurilor necesare pentru iluminarea de fundal a televizoarelor noilor televizoare. Samsung este de așteptat să primească aceste Led-uri în septembrie 2020.

Conform Trendforce, o companie de studiu de piață, sunt necesare peste 12.000 de leduri pentru un televizor 8K de 65 inch cu Mini LED. Aceste LED-uri mini au o dimensiune medie între 100 și 200 microni. Pentru un model de televizor 8K cu diagonala de 85 inch (215,9 cm) sunt necesare peste 20.000 de leduri.

Televizoarele Samsung Mini LED pe piață din 2021

Dacă televizoarele Samsung Micro LED vor ajunge pe piață în 2021, se estimează că obiectivul de vânzare va fi stabilit la peste 3 milioane de unități. Vor fi necesare mai mult de 30 de miliarde de cipuri pentru a produce o astfel de cantitate de televizoare.

În ceea ce privește LED-urile mini Samsung, site-ul taiwanez DigiTimes susține că presupun utilizarea tehnologiei cu matrice pasivă. Prin urmare, ar fi o soluție similară cu cea utilizată pe seria de televizoare TCL X10. Compania chineză a prezentat deja o astfel de soluție la CES 2020. Conform HDBlog este vorba de Vidrian, o tehnologie cu o matrice activă.

Digitimes este o revistă fondată în 1998. Este principala sursă media din Taiwan care se ocupă de lanțul de aprovizionare al industriei globale de semiconductori, electronice de consum, IT și comunicații.

Samsung are în portofoliu și televizoare MicroLED, seria The Wall, cu The Wall Luxury și The Wall Pro.  Acestea sunt televizoare modulare și extrem de scumpe. Au o diagonală care variază de la 146 inch (370,84 cm) în 4K, la 219 inch în 6K și la 292 inch (741,68 cm) în rezoluție 8K. Prețurile sunt exorbitante, peste 500.000$. Da, ați citit bine!

Dar care sunt avantajele televizoarelor cu Mini LED-uri? Această tehnologie permite producerea de televizoare LCD cu LED-uri, cu un număr mult mai mare de diode; de aici posibilitatea de a conduce lumina de fundal pe un număr mult mai mare de zone. Aceste LED-uri mini ar îmbunătăți substanțial (cel puțin pe hârtie) iluminarea la produsele high-end Samsung. QLED seria 8K sau cel mai performant Ultra HD, ar beneficia de acest Mini LED.