Samsung se va concentra pe modernizarea telefoanelor pliabile

237
Telefoane pliabile Samsung
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

În ciuda unor studii ample și a numeroaselor brevete depuse de Samsung pentru diferiți factori de formă a smartphone-urilor, cum ar fi ecrane rulabile sau glisante, potrivit unui director executiv Samsung care supraveghează cercetarea și dezvoltarea dispozitivelor mobile, compania se va concentra în continuare deocamdată pe modernizarea telefoanelor pliabile și pe îmbunătățirea experienței utilizatorului.

În acest moment Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 sunt două dintre cele mai bune telefoane de pe piață. Ambele sunt excelente pentru selfie-uri și fotografii de grup, vlogging sau orice alt tip de captură media de genul acesta. Ambele modele, dar și cele precedente, pot acționa ca propriile trepieduri pentru cele scrise mai sus. Dar ce se întâmplă dacă Galaxy Z Fold 5 ar veni cu un S Pen cu slot dedicat și alimentat activ în interior? Cu acesta ați putea controla de la distanță camerele, așa cum puteți pe Samsung Galaxy S22 Ultra sau Galaxy Note. Probabil acest lucru ar schimba și mai mult jocul pe piața telefoanelor mobile pliabile.

Samsung spune că piața telefoanelor pliabile va crește enorm până în 2025

Din punct de vedere tehnic, studiem toți factorii de formă. Dar acum prioritatea noastră principală este modernizarea actualelor telefoane pliabile”. A declarat Choi Won-joon, șeful Samsung al diviziei de afaceri mobile la IFA Berlin 2022, potrivit The Korea Herald. „Ceva nou sau ceva diferit nu este suficient. Ceea ce este mai important este oferirea unei noi valori pentru utilizatori. Vom putea introduce produse noi doar atunci când avem încredere în valoare”.

The Korea Herald este unul dintre ziarele în limba engleză ce apar zilnic în Coreea alături de The Korea Times și Coreea JoongAng Daily. A fost fondat în 1953. The Korea Herald este unul dintre cele mai citite și cele mai importante ziare din Coreea.

Luând în considerare cererea de telefoane cu ecran mare, cum ar fi Galaxy Note, Samsung a lansat Galaxy Z Fold. A fost primul smartphone cu ecran pliabil din industria telefoanelor mobile, în 2019. De atunci, seria Galaxy Z Fold și varianta sa mai mică Galaxy Z Flip au înregistrat o creștere constantă a vânzărilor. Anul acesta Samsung vrea să depășească 10 milioane de vânzări pentru Galaxy Z Fold 4 și Z Flip 4.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Pe termen lung, Samsung estimează că piața telefoanelor pliabile va crește la 75 de milioane de unități de vânzări până în 2025. Atunci, conform Samsung, dar și a studiilor de piață, telefoanele pliabile vor reprezenta aproape jumătate din vânzările sale de telefoane premium noi.

Un slot pentru S Pen este luat în calcul în viitor pentru Fold

În peste opt ani de dezvoltare Samsung a trebuit să facă față unor provocări fără precedent în domeniul telefoanelor pliabile. A trebuit consolidată durabilitatea ecranului pliabil și impermeabilizarea telefonului în ciuda balamalei de conectare a ecranelor duble. În același timp, a trebuit ca greutatea dispozitivului să fie redusă, dar și mărimea ecranului să fie mărită.

Choi Won-joon a subliniat că încă echilibrează compromisurile în modernizarea telefoanelor, iar una dintre cele mai recente provocări este adăugarea unui slot pentru stilou. De la Samsung Galaxy Z Fold 3 lansat anul trecut, utilizatorii pot folosi S Pen-ul Samsung pe ecranul mare desfășurat. Dar mulți utilizatori cer un slot de stocare pentru stylus, în timp ce alții se plâng că telefonul este prea greu în același timp.

Este un proces de compromisuri constante pentru a găsi o soluție optimă”, a spus Choi. Apoi a adăugat că, deși Samsung a încercat să vină cu un stilou mai subțire, acesta ar răni „experiența naturală a scrisului„. „În cele din urmă, este mai degrabă o decizie strategică decât o problemă de tehnologie. Încă deliberăm asupra adevăratei competitivități a telefoanelor pliabile”.

În plus, pentru a face telefoanele mai ușoare și mai subțiri, crearea unui nou ecosistem software conceput exclusiv pentru telefoane pliabile este o provocare cheie pentru a spori atractivitatea viitoarelor telefoane pliabile.

Samsung a spus că cele mai recente telefoane pliabile, lansate luna trecută, au înregistrat vânzări incredibile. În prima săptămână s-au vândut mai mult decât dublu față de modelele anterioare. Compania pune acest lucru pe seama caracteristicilor îmbunătățite, o durată de viață mai lungă a bateriei și un ecran mai mare.