Samsung a început producția de module RAM LPDDR4X de 12 GB

920
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung a lansat oficial producția în masă a primelor module RAM multicip LPDDR4X de până la 12 GB. Aceste memorii vor fi utilizate în gama sa de smartphone-uri mid-range Samsung Galaxy A de ultimă generație. Este posibil să ajungă și în seria Galaxy M dar, în primul rând sunt pentru seria Galaxy A 2020.

Noua soluție de memorie Samsung permite o memorie foarte volatilă la bordul viitoarei sale game medii. Cu această memorie telefoanele Samsung pot gestiona și depăși limitele multitasking-ului, tot mai prezent în smartphone-urile de nouă generație. De asemenea, stocarea UFS 3.0, va contribui și ea la creșterea exponențială a performanțelor dispozitivelor.

Memorie și stocare Samsung într-un singur pachet

Combinând memoria RAM și memoria de stocare într-un singur pachet, noile module depășesc limitele cipurilor actuale. În acest fel noile telefoane din seria Galaxy A 2020 sau în altele unde va fi folosită noua memorie, vor avea un consum redus de energie și o capacitate mai mare de transfer de date. Samsung vorbește despre soluții uMCP (bazat pe UFS multichip package).

RAM – Random Access Memory adică memorie cu acces aleator. Robert Dennard a inventat memoria RAM în 1966. Robert Dennard a studiat ingineria electrică iar cariera sa profesională a fost petrecută ca cercetător în cadrul IBM – International Business Machines.

Sunt două soluții de memorie care depășesc 10 GB propuse de Samsung. Prima: LPDDR4X uMCP de 12 GB este format din 4 cipuri de 24 GB și flancat de stocarea NAND eUFS 3.0. A doua: LPDDR4X de 10 GB compusă din două cipuri de 24 GB și altele două de 16 GB, cu spațiu de stocare inclus în același pachet.

Samsung se concentrează încă o dată pe smartphone-urile de gamă medie, crescând în continuare nivelul de performanță. Vor avea module RAM de performanță mai mare și, în general, soluții care pot gestiona mai bine algoritmii pentru Full HD și învățarea mașinilor.

Utilizând cipurile LPDDR4X de 24 GB de ultimă oră, putem oferi cea mai mare capacitate DRAM mobilă de 12 GB. Vor fi destinate pentru smartphone-urile high-end și pentru dispozitivele de gamă medie”. A declarat Sewon Chun, vicepreședinte executiv al Memory Marketing la Samsung Electronics. „Samsung va continua să sprijine producători de smartphone-uri cu soluții de memorie mobilă de generație viitoare, aducând experiențe inteligente îmbunătățite pentru mulți utilizatori de pe glob.”