Samsung Multi Control, o funcție copiată de la Apple

287

Samsung este concurentul direct al Apple când vine vorba de hardware. S-ar putea să fi auzit, am scris și noi pe site, că au fost mai multe cazuri în care Apple a copiat pe Samsung în ceea ce privește funcționalitatea, inspirându-se și perfecționându-le apoi. Acum, se pare că lucrurile s-au schimbat, deoarece Samsung a copiat în mod flagrant o funcție de la Apple. Este vorba despre noua funcție Samsung Multi Control.

Funcția companiei Apple se numește Universal Control și este disponibilă pe iPadOS și macOS. Samsung a implementat o abordare similară, folosind noua serie Galaxy Book2 și seria Galaxy Tab S8. Compania numește noua funcție Multi Control, spre deosebire de Universal Control de la Apple. Samsung a lansat și un videoclip în care se explică cum se utilizează Multi Control. Prin aducerea tabletei aproape de computer, va fi afișată o notificare care informează utilizatorul despre posibilitatea de a utiliza funcția Samsung Multi Control. Acum mouse-ul și tastatura PC-ului pot fi, de asemenea, folosite pentru a controla tableta. Evident, există și posibilitatea de a muta un fișier de pe PC pe tabletă pur și simplu trăgându-l.

Samsung Multi Control, o funcție copiată de la Apple

Samsung a dezvăluit recent cea mai recentă serie Samsung Galaxy Book2 Pro care funcționează împreună cu Galaxy Tab S8 pentru a spori productivitatea. Seria Galaxy Tab S8 va funcționa alături de notebook-urile Galaxy Book2 ca un al doilea ecran, oferind numeroase opțiuni și comenzi pentru ecranul tactil. Cu noua caracteristică Samsung Multi Control utilizatorii își pot folosi notebook-ul Galaxy Book2 pentru a interacționa cu Galaxy Tab S8.

Funcția Multi Control este compatibilă cu tabletele din seria Samsung Galaxy Tab S7, Galaxy S7 FE și seria Samsung Galaxy Tab S8, evident actualizate la One UI 4.1. În același timp ca PC aveți nevoie de un dispozitiv din seria Galaxy Book lansat după 2021, cu versiunea 1.5 a Samsung Settings pentru procesoarele Intel sau versiunea 3.3 a aplicației CPU ARM.

Mouse – mausul este unul dintre cele mai importante dispozitive periferice de introdus comenzi ale PC-ului modern. Douglas Engelbart de la Institutul de Cercetare Stanford este creditat ca inventatorul mouse-ului computerului.

Folosind caracteristica Multi Control de la Samsung, puteți interacționa fără probleme pe ambele dispositive, potrivit Wccftech. De exemplu, puteți utiliza trackpad-ul de pe Galaxy Book 2 pentru a naviga pe Galaxy Tab S8, care include tragerea fișierelor de pe un dispozitiv pe altul. În plus, puteți utiliza și o singură tastatură pentru a tasta pe ambele dispozitive, permițându-vă să vă îmbunătățiți productivitatea.

În timp ce Multi Control este un plus binevenit, Samsung a rupt în mod flagrant o pagină din cartea Apple. Universal Control Apple funcționează, de asemenea, mai mult sau mai puțin în același mod.