Samsung a confirmat că va lansa noi telefoane pliabile în 2022

339
Samsung a confirmat ca va lansa noi smartphone-uri pliabile
Sursa Foto: via gsmarena.com

Samsung și-a prezentat de două zile câștigurile din trimestrul I 2022, care au fost destul de impresionante. Compania a atins venituri și profituri record de 61,19 miliarde de dolari, respectiv 11,10 miliarde de dolari. De asemenea, gigantul tech a evidențiat modul în care intenționează să susțină această performanță în viitor.

Este de la sine înțeles că smartphone-urile pliabile existente ale Samsung vor primi succesori în cursul acestui an. Un director important Samsung a confirmat cu această ocazie că în acest moment sunt în dezvoltare la companie următoarelor telefoane pliabile. Conform acestui director, citat de SamMobile, noi telefoane pliabile vor fi lansate în a doua jumătate a anului 2022.

Telefoanele pliabile Samsung vor fi foarte importante în portofoliul companiei

În timpul prezentării veniturilor din Q1 2022, vicepreședintele afacerii mobile a Samsung, Kim Sung-koo, a făcut aluzie la viitoarele smartphone-uri pliabile. „În prezent, suntem cu toții pe punte în ceea ce privește pregătirea noilor modele pliabile. Acestea sunt programate pentru lansare în a doua jumătate a acestui an”, a spus el.

Kim Sung-koo a adăugat, de asemenea, că Samsung încearcă să transforme smartphone-urile pliabile într-o „coloană principală alături de seria Galaxy S în cadrul afacerii noastre”. Acest lucru arată cât de serios este Samsung în ceea ce privește smartphone-urile pliabile și cum le consideră o oportunitate de creștere pentru afacerea sa.

Samsung produce aproximativ o cincime din exporturile din Coreea. Are veniturile egale cu ~17% din PIB-ul Coreei. Compania are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea.

Niciun alt producător de smartphone-uri nu a fost la fel de serios în privința telefoanelor pliabile ca Samsung. A adus îmbunătățiri semnificative modelelor Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. Modelele viitoare – Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 sunt de așteptat să fie și mai bune din toate punctele de vedere. Sunt informații că ambele modele vor fi mai ieftine decât modelele de anul trecut.

Rămâne de văzut dacă Samsung își va extinde linia pliabilă. Au existat zvonuri despre un model Galaxy Z Fold Lite mai accesibil în curs de dezvoltare, dar și despre un nou model pliabil. Cu toate acestea, nu s-a mai concretizat nimic de atunci și nici informații nu au mai fost. Adăugarea mai multor modele la linia pliabilă poate ajuta Samsung să își atingă obiectivul final cu aceste dispozitive.