Samsung crește producția de ecrane pliabile pentru Galaxy Z Flip 4

307
Samsung creste productia de ecrane pliabile pentru Galaxy Z Flip 4
Sursa Foto: androidheadlines.com

După succesul lui Galaxy Z Flip 3 de anul trecut, Samsung ar putea căuta acum să facă și mai multe dispozitive pliabile cu clapetă anul acesta. Se pare că Samsung a plasat o comandă mult mai mare pentru ecranele pliabile pentru Galaxy Z Flip 4 subsidiarei Samsung Display.

Potrivit lui Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants (DSCC), Samsung Display se pregătește să livreze 8,7 milioane de panouri pliabile pentru Galaxy Z Flip 4 către Samsung Electronics. Conform AndroidHeadlines, asta ar însemna o creștere masivă de 70% față de 5,1 milioane anul trecut.

Livrările vor începe în aprilie. După cum notează Young, livrarea inițială pentru ecranele pliabile Galaxy Z Flip 3 a început în aceeași perioadă. În acest ritm, Galaxy Z Flip 4 ar putea sosi în august 2022 sau cel târziu în septembrie. Nu avem încă o confirmare în acest sens, dar Galaxy Z Fold 4 îl va însoți cu siguranță.

Samsung crește producția de ecrane pliabile pentru Galaxy Z Flip 4

Nu este prima dată când auzim că Samsung ar crește volumul de producție al smartphone-urilor sale pliabile. După ce a întrerupt seria Note, compania vede acum dispozitivele pliabile ca una dintre liniile sale principale de smartphone-uri. Dispozitivele Fold și Flip nu se vând încă în număr atât de mare ca telefoanele din seria Galaxy S. Cu toate acestea, firma coreeană a făcut un pas înainte și a construit o bază solidă pentru momentul în care smartphone-urile pliabile devin mainstream pentru toată lumea.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, prețul trebuie să scadă. În același timp dispozitivele trebuie să fie mai atrăgătoare, atât din punct de vedere al funcționalității, cât și al durabilității. Și Samsung a evoluat treptat în aceste privințe. Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sunt primele smartphone-uri pliabile din lume care au un rating IPX8.

Litera „X” din IPX8 ne spune că smartphone-ul pliabil nu a fost testat pentru rezistența la praf. Numărul 8 înseamnă că telefonul este rezistent la pătrunderea apei. Poate rezista la apă cu adâncimea de 1,5 m timp de 30 minute.

În continuare, Samsung se pregătește acum să aducă un slot încorporat pentru S Pen pe Galaxy Z Fold 4. Acest lucru ar crește cu siguranță atractivitatea dispozitivului. Compania lucrează, de asemenea, pentru a face ecranul pliabil mai rezistent. Ecranul UTG (sticlă ultra-subțire) de generație actuală este foarte susceptibil la zgârieturi și lovituri. Cu viitorul Fold și Flip vom primi sticlă de protecție Super UTG.

Se pare că Galaxy Z Flip 4 va primi, de asemenea, un afișaj exterior mai mare, mai multe camere și o baterie mai mare. Toate aceste upgrade-uri fără creșterea prețului ar trebui să conducă creșterea vânzărilor. Nu e de mirare de ce Samsung vrea să facă mai multe smartphone-uri pliabile anul acesta.