Samsung Galaxy Z Flip 4, Z Fold 4 și Z… – posibil trei noi pliabile anul acesta

667
Samsung Galaxy Z Flip 4 Z Fold 4
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung lucrează permanent la noi smartphone din toate seriile sale. Acum sunt informații că gigantul coreean lucrează la trei noi dispozitive pliabile: Samsung Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4 și un al treilea dispozitiv, încă necunoscut. Acest lucru reiese din numele de cod ale proiectelor respective.

Acum, că lansarea seriei Galaxy S22 a trecut, mulți pasionați de tehnologie încep deja să privească înainte spre vară. În mod tradițional, acesta este momentul în care Samsung aduce pe piață noi dispozitive Galaxy de ultimă generație. Cândva, acest eveniment Galaxy Unpacked a fost în principal dedicat seriei Galaxy Note. Acum la evenimentul de lansare din august pliabilele sunt cele care fură spectacolul.

Telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 sunt așteptate la următorul eveniment Unpacked din vară. Cele două modele sunt succesori ai neașteptat de popularelor Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3. Dar poate că se vor întâmpla și mai multe în august. Pentru că din informațiile care au ajuns la noi, reiese că Samsung lucrează serios la dezvoltarea unui al treilea pliabil. Prin aceasta nu ne referim la un prototip într-un laborator, ci la un dispozitiv care trebuie să intre în producție, conform GalaxyClub.

Posibil trei pliabile Samsung Galaxy Z să fie lansate în acest an

Următoarea generație de telefoane pliabile constă din trei dispozitive, cu trei nume de cod: B4, Q4 și N4. Codul B4 este Samsung Galaxy Z Flip 4, – „B” pentru „Bloom” este o codificare binecunoscută. De asemenea, utilizarea numelui Q4 pentru al patrulea Fold nu este o surpriză – Z Fold 3 a fost numit Q3, până la urmă.

Și așa ajungem la ineditul cod N4. Numărul patru indică faptul că se încadrează în lista „pliabilelor din a patra generație”. Dar litera „N” este nouă aici. Poate fi primul telefon glisant de la Samsung cu un ecran roll-up, dar ar putea fi și primul pliabil din trei părți. Deci un smartphone dublu pliabil sau multi-pliabil despre care am mai scris.  În orice caz, acest lucru nu reiese încă din informațiile care au ajuns la noi. Totuși, am văzut recent acest tip de concepte pe propriul site web al Samsung.

Samsung Galaxy Round, lansat în octombrie 2013, a fost o variantă cu margini curbate a lui Galaxy Note 3. A fost primul telefon produs comercial cu un afișaj AMOLED flexibil. S-a lansat doar în Coreea de Sud.

Cu toate acestea, dezvoltarea lui N4 pare să fi început – în măsura în care aceasta este o etichetă corectă. Acest lucru poate indica și faptul că dispozitivul nu va fi lansat la fel ca Z Fold 4 și Z Flip 4. Așa cum se întâmplă adesea cu aceste tipuri de produse, prima versiune poate fi o ediție limitată, mai mult ca o dovadă a conceptului. Acest lucru s-a întâmplat și cu dispozitive precum Galaxy Round, Galaxy Note Edge și, în cele din urmă, primul Galaxy Fold.

Sperăm ca viitorul pliabil N4 să fie lansat în acest an

Pentru marea majoritate a utilizatorilor, acest lucru nu este deloc un mare păcat. În cele din urmă, beneficiezi de un produs într-un fel de versiune beta scumpă. Și astfel, Samsung Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 vor rămâne cele mai interesante pliabile pentru majoritatea. Cu N4 sperăm că ne vom face o idee în ce direcție vrea Samsung să împingă piața pliabilă.

Dar, Samsung își poate schimba oricând planurile în următoarele luni. Anul trecut, Galaxy S21 FE nu și-a făcut debutul în august, ci abia în ianuarie 2022, de exemplu. Și lansarea unui nou pliabil experimental poate fi, de asemenea, amânată destul de ușor. Dar pliabilul N4 a intrat deja în vederile noastre.