Samsung Electronics este nr. 1 pe piața de electrocasnice din SUA

841
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a stabilit un nou record în 2019, are o cotă de piață de 20,5% din piața electrocasnicelor din SUA. Potrivit datelor publicate de TraQline, piața electrocasnicelor din Statele Unite este de 25,8 miliarde de dolari, cea mai mare din lume. Cu acest procent gigantul tech sud-coreean a ocupat primul loc în Statele Unite.

Compania coreeană este pe primul loc pe această imensă piață în ultimii partu ani consecutivi. Pe următoarele locuri s-au clasat companiile Whirlpool și LG Electronics, conform The Korea Herald. Samsung a înregistrat cea mai mare cifră de piață trimestrială, 21,6%, în al patrulea trimestru al anului trecut în SUA.

Mașinile de spălat și frigiderele Samsung, imbatabile în SUA

Produse majore, cum ar fi mașinile de spălat și frigiderele și-au menținut locurile de vârf pe piața americană. Mașinile de spălat au ocupat primul loc timp de patru ani la rând, cu o cotă de piață de 20,5% în Q4 2019. În special, mașinile de spălat cu tambur Samsung, care sunt adesea achiziționate împreună cu uscătoarele Samsung, și-au păstrat poziția de lider în SUA cu o cotă de piață de 29% pentru întregul an 2019 și 27,5% în trimestrul patru din 2019.

Frigiderele Samsung s-au plasat pe primul loc în ultimii patru ani. Au avut o cotă de piață de 23,7% în 2019 și o cotă de 25,5% în trimestrul patru din 2019. Frigiderele cu uși franceze ale companiei Samsung și-au menținut poziția de top timp de 11 ani consecutivi, cu o cotă anuală de 32% și 34,9% în Q4 2019.

Inginerul american Percy Spencer a descoperit principiul cuptorului cu microunde în 1947. Primul cuptor cu microunde cântărea aproximativ 300 de kg! Avea o înălțime de 1,70 m și costa aproximativ 5.000 de dolari. Consumul era de 3 kilowați!

Cuptoarele cu microunde Samsung și uscătoarele sunt și ele în top

Cuptoarele cu microunde Samsung au ocupat locul doi cu o cotă de piață de 14,5%. În plus, cuptoarele cu microunde ale companiei cu blatul de gătit în partea de sus și un cuptor cu microunde în partea de jos au fost pe locul doi în Statele Unite cu o cotă de 17,5%. În conformitate cu Biroul American de Statistică din SUA, peste 90% din gospodăriile americane dețineau un cuptor cu microunde în 2017.

Uscătoarele de rufe Samsung s-au clasat pe primul loc timp de trei ani consecutivi în Statele Unite. Au obținut o cotă de piață de 20,8% în 2019. Cota lor de piață în trimestrul al patrulea al anului trecut a fost de 21,5%.

Calitatea extraordinară a acestor produse electrocasnice, designul și funcțiile de care dispun au făcut ca aceste aparate Samsung să se impună pe cea mai pretențioasă piață din lume. Tot în Statele Unite televizoarele Samsung sunt în top și sunt foarte apreciate. Samsung vrea să-și mărească cota și în privința smartphone-urilor. Va lansa săptămâna viitoare seria high-end Galaxy S20 la San Francisco în SUA.