În ciuda scăderii profitului Samsung nu va reduce investițiile

173
Samsung
Sursa Foto: via gizmochina.com

Samsung și-a anunțat câștigurile pentru Q4 2022 și anul 2022, ceea ce a dezvăluit o scădere a profitului de 69% față de Q4 2021. Diviziile Samsung de cipuri semiconductoare și smartphone-uri sunt, de obicei, vacile de muls ale companiei. Dar, acum chiar și acestea au avut rezultate slabe în al patrulea trimestru al anului 2022. Cu toate acestea, firma sud-coreeană nu are de gând să reducă investițiile.

În timpul prezentării datelor privind veniturile, Samsung a reafirmat că nu își va reduce investițiile viitoare. Și acest lucru se va întâmpla în ciuda scăderii cererii de cipuri semiconductoare, smartphone-uri, televizoare și alte dispozitive mobile. Pentru următorii cinci ani Samsung a anunțat în luna mai 2022 investiții de aproximativ 355 de miliarde USD în semiconductoare, biofarmaceutice și AI. Acum Samsung a spus din nou că va continua investițiile în perioada următoare.

Samsung va continua investițiile și în perioada următoare

„Pe de altă parte, aceasta este o mare oportunitate pentru noi de a ne pregăti pentru viitor.” A spus compania cu ocazia unei conferințe de presă, conform SamMobile. Gigantul tech sud-coreean va continua să facă investiții în infrastructură necesare pentru a satisface cererea pe termen mediu și lung. Compania intenționează să investească în camere curate pentru fabricile sale de producție de cipuri semiconductoare.

Samsung a spus că investițiile sale în 2023 vor fi cel puțin similare cu cifrele din anul trecut. Inevitabil a venit întrebarea cu privire la măsurile similare luate de rivalii săi de cipuri Micron și SK Hynix pentru a combate oferta excesivă și scăderea bruscă a cererii de cipuri de memorie. Samsung a declarat că toate cheltuielile sale în cercetarea și dezvoltarea de cipuri vor crește față de 2022.

Micron Technology este o companie americană fondată în 1978. Are sediul în Boise, Idaho, SUA. Compania produce semiconductoare inclusiv DRAM, memorii flash și SSD. Produsele sale sunt comercializate sub mărcile Crucial și Ballistix.

Compania a spus că își va crește investițiile în cercetarea și dezvoltarea cipurilor „pentru a îmbunătăți competitivitatea în tehnologia de proces și pentru a stabiliza tehnologia de proces din timp.” De asemenea, recent Samsung a fost aleasă de National Science Foundation (NSF) din SUA, alături de Intel, IBM și Ericsson pentru dezvolta cipuri de ultimă generație în cadrul programului „Future of Semiconductors”.

Samsung a declarat venituri de 70,46 trilioane KRW (aproximativ 57,21 miliarde USD) pentru Q4 2022. Compania a realizat un profit operațional de 4,31 trilioane KRW (~3,5 miliarde USD). Venitul său anual pentru 2022 a fost de 302,23 trilioane KRW (~245 miliarde dolari). Profitul pe anul trecut a fost de aproximativ 35,22 miliarde USD.