Monitorul Samsung Odyssey G8 de 43 inch pentru jocuri este scump

192
Monitorul Samsung OLED G8 de 43 inch
Sursa foto: via theverge.com

Samsung a prezentat pentru prima dată monitorul de jocuri Odyssey OLED G8 la IFA Berlin 2022 în august. Samsung Odyssey G8 OLED este primul dintre monitoarele de gaming ale companiei care vine cu un afișaj OLED cu puncte cuantice (QD-OLED). Începând de ieri, puteți precomanda monitorul de 43 inch (109,22 centimetri) pe site-ul Samsung și la anumite retaileri. Prețul este de 1.499 USD.

Monitorul Samsung Odyssey G8 de 43 inch are un hub de streaming integrat pentru a juca jocuri fără un PC sau o consolă atașată direct. Afișajul OLED cu puncte cuantice (QD-OLED) ar trebui să ofere îmbunătățiri atunci când vine vorba de saturația culorilor și luminozitate.

Samsung Odyssey G8 cu Samsung Gaming Hub inclus

Ecranul monitorului Samsung Odyssey G8 are o curbură de 1800R, rezoluție 3440 x 1440 și o rată de reîmprospătare de 175Hz. De asemenea, monitorul acceptă specificația True Black 400 care ar trebui să ofere până la 400 de nits de luminozitate maximă.

În timp ce aceste specificații singure sună destul de impresionante, cealaltă abilitate remarcabilă este că vă oferă o modalitate de a juca jocuri fără o consolă sau un computer atașat. Asta pentru că vine cu Samsung Gaming Hub încorporat. Cu hub-ul Samsung poți accesa servicii de jocuri în cloud direct de pe monitor, inclusiv GeForce Now și Xbox Game Pass de la Nvidia. De asemenea, potrivit TheVerge, puteți utiliza hub-ul pentru a transmite conținut pe Netflix, YouTube TV și multe altele.

Mini DisplayPort este o versiune miniaturizată și mai puțin obișnuită a interfeței digitale DisplayPort. A fost anunțat de Apple în octombrie 2008. În noiembrie 2009 Mini DisplayPort a fost acceptat de VESA ca standard internațional.

Alte elemente plăcute includ o aplicație SmartThings integrată care vă permite să monitorizați și să controlați dispozitivele IoT conectate. Nu lipsește nici suport pentru Mini DisplayPort, HDMI și USB-C. De asemenea, are un sistem Core Lighting Plus pe spatele monitorului, care luminează peretele din spatele dispozitivului cu culori care se potrivesc cu ceea ce este pe ecran.

Dar dacă acest afișaj de 34 de inch nu este suficient de mare pentru tine, atunci ai noroc. Samsung pregătește un alt monitor de gaming echipat cu ecran OLED. Compania spune că Samsung Odyssey G9 de 49 de inch (124,46 centimetri) va ajunge „mai târziu în acest an”.